Search
Филтрирай по...

Как да се справите с подаграта?

Кризи подагра

 

Основната задача на натуралните хранителни добавки срещу подагра е да  подпомагат изчистването на натрупаната излишна пикочна киселина в организма. Нормално е добавките на растителна основа да не дават странични ефекти. Това е голямото им предимство пред лекарствата, които в много случаи предизвикват стомашни болки, дискомфорт, кървене, язви и др.!

 

Нормалното функциониране на храносмилателната и отделителната системи е предпоставка за добро здраве – хранителните вещества не само се приемат и усвояват, но и отровите и ненужните вещества биват изхвърляни навреме. Усложненията в тези системи твърде често се отразяват на целия организъм. Ако функциите на черния дроб са ограничени и забавени, изчистването от отровите не може да протича пълноценно. Проблемите със стомаха и червата пък задължително са свързани с недобро усвояване на полезните вещества от храните. Зле функциониращото дебело черво пък не може да изхвърли токсините и ги задържа в тялото, дори черният дроб да си е свършил добре работата. Очевидно е, че проблем дори само с един от органите рано или късно води до смущения, отразяващи се на цялостното здравословно състояние.

 

Повечето хора, които търсят услугите на естествените природни ресурси за подобряване на здравето си, искат да намалят или елиминират зависимостта си от медикаменти. Те са уморени от постоянния прием на хапчета, които в повечето случаи само замаскират симптомите, вместо да се насочат към причината, която ги предизвиква. Не са за подценяване и страничните ефекти, които повечето лекарства носят със себе си.

 

 

Натуралните средства срещу подагра: ефективни и 100% безопасни! Натуралните хранителни добавки срещу подагра правят възможни превенцията и облекчаването на симптомите, ограничавайки възпалителните процеси и редуцирайки високите нива на пикочна киселина в кръвта.

 

Добре разработената концепция за борба с подаграта посредством натурални съставки, включва няколко основни елементи: пробиотици, флавоноиди (антиоксиданти), екстракт от магарешки бодил / глухарче /, куркума, витамин В-комплекс, есенциални аминокиселини.

 

 

За високите нива на пикочна киселина в кръвта. Подаграта е заболяване, чиито основен симптом е възпалението на ставите, причинено от високите нива на пикочна киселина (натриев урат). Класифицира се като едно от най-болезнените ревматични заболявания – в  определени периоди болката е трудно поносима. Ако се остави без лечение, подаграта се развива най-вече поради постоянното натрупване на пикочна киселина в ставите. Пристъпите обикновено преминават за няколко дни, но с течение на времето те стават все по-чести и причиняват тежък артрит и необратими поражения в ставите, като в най-неприятния случай подаграта става причина и за сериозни бъбречни заболявания.

 

Пикочната киселина е отпадъчен продукт, образуван в резултат от разпадането на пурините – вещества, които съществуват в естествен вид в тялото, но се намират и в някои храни – черен дроб, аншоа, скумрия, фасул, грах, както и в бирата. По-голяма част от тази киселина се разтваря в кръвта и се преработва от бъбреците, след което около две трети от нея напуска организма чрез урината. Останалата една трета се елиминира от гастроентерологичния тракт посредством бактерии, които я разлагат в дебелото черво. Ако тялото започне да произвежда наднормени количества пикочна киселина или пък изпитва затруднения с отвеждането ѝ, това резултира в хиперурикемия, остър или хроничен рецидивиращ артрит и отлагания на соли натриев урат в ставите. Това натрупване на кристали пикочна киселина се проявява под формата на силни болки, като обикновено първото място където се появяват е областта на палците на краката.

 

 

Здравите черен дроб и бъбреци са от изключителна важност за ефективния контрол на подаграта!. Оптималното функциониране на черния дроб и бъбреците са от особено значение за ефикасността на хранителните добавки, подпомагащи борбата с подаграта. Тези органи са отговорни за изхвърлянето на пикочната киселина и токсините от кръвта. Третият основен орган е дебелото черво. Изследванията показват че една от основните причини за подаграта е нездравословното хранене и свързаните с това проблеми с дебелото черво.

 

Всеки може да си помогне в превенцията и профилактиката на подаграта, спазвайки няколко прости правила:

 

-Достатъчен прием на вода (поне два литра дневно)

-Избягване на храните, които биха могли да се превърнат в предпоставка за развитие на подагра и внимателен подбор на останалите храни.

-Сваляне на килограми, ако се налага

-Елиминиране или чувствително намаляване на консумацията на алкохол

 

Въпреки това, повечето хора не предприемат никакви превантивни мерки докато не бъдат сполетяни от мъчителната, остра болка, съпътстваща заболяването.

 

 

Избор на правилния продукт. Безброй са компаниите, които търсят своето място под слънцето на пазара с хранителни добавки. Съвсем ясно е, че не всички са еднакви що се отнася до качество и ефективност. Законодателството в повечето страни позволява на производителите на добавки да използват свои собствени опитни методи, вместо да има въведен общ стандарт за производство и за основните изходни суровини и съотношенията между тях, както е например при лекарствата. Така се получава парадокса, че всяка една добавка може да се продава в аптечната и магазинната мрежа, без обаче ефектът от нея да е доказан според някакъв общ стандарт. Звучи неприятно, но една недобросъвестна компания може да предложи на пациентите си добавки със съмнителни качества, превръщайки тези които ги консумират в опитни мишки. Именно поради това е силно препоръчително да се разчита само на продуктите на доказани и утвърдени производители в световен мащаб. Прекалено ниската цена никога не трябва да бъде фактор за избор на дадена добавка, а точно обратното – тя е сигнал, че продуктът най-вероятно е със съмнително качество.

 

Няколко хранителни добавки на Nature’s Way в борбата срещу подаграта:

 

Магарешки бодил (за детоксикация на черния дроб). В комбинация с шизандра (позната още с името китайски лимонник), глухарче, куркума, рейши и артишок, този продукт подпомага нормалното функциониране на черния дроб и жлъчката, елиминирайки някои от отровите, които по принцип се преработват от тези органи. Освен това, продуктът помага за регенерирането на тъканта на черния дроб. Има изявени антиоксидантни свойства, предпазва клетките и подпомага протеиновия синтез за по-бързото им регенериране. Полезен е при хепатит, както и за хора които пушат, пият алкохол или силни лекарства или работят в среда свързана с вредни химически агенти.

 

 

Пробиотици. Доставят полезни бактерии в тънките черва, подобряват и състоянието на дебелото черво регулирайки здравата микрофлора която трябва задължително да присъства там. Отличен помощник са при чревни неразположения и храносмилателни разстройства. Потискат страничните ефекти свързани с приема на антибиотици и химиотерапевтични медикаменти. Пробиотиците са незаменими при регулирането на чревната флора.

 

 

Флавоноиди. Това са едни от най-мощните антиоксиданти, предлагани на пазара на хранителни добавки. Тук се включват цитрусовите флавоноиди, екстрактите от  бъз, боровинки, гроздови семена, зелен чай, пасифлора, както и кверцетин. Хранителните добавки, комбиниращи всички тези съставки, оказват мощно антиоксидантно действие на кръвта и всички органи, където тя циркулира, най-вече черния дроб и тънките черва. Само една доза флавоноиди под формата на качествена хранителна добавка гарантира толкова от тези полезни вещества, колкото има в около двеста череши.

 

 

Витамин В комплекс. Групата на витамините В се състои от осем витамина. Комбинирани в балансираната добавка В-комплекс, те работят в добре балансиран синхрон. Витамините от група В биват разрушавани или „изгаряни“ от стреса, алкохола, почти всички фармацевтични продукти, захарта, преработените храни, както и от различни инфекции. Изключително полезни са за нормалното функциониране на имунната система и по-специално за производството на антитела. Това обаче далеч не е единствената полза от тях. Те участват активно в процеса на превръщането на храната в енергия, подпомагат храносмилането, червените кръвни телца, кожата, функциите на дебелото черво и нервната система.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top