Search
Филтрирай по...

Как да стегнете увисналия бюст?

Увисване на гърдите

 

 

Отпускането на гърдите е един от най-досадните проблеми при жените. Особено що се отнася до по-надарените дами, това е доста често срещана тенденция, рискът от която се увеличава в резултат от лоши навици или нарушения във функционирането на организма.

 

Има жени, които от рано започват да полагат грижи за бюста си и резултатите не остават незабелязани. Въпреки това обаче, е добре те да са наясно с факторите, които играят ключова роля в поддържането на красив и стегнат бюст максимално дълго във времето и независимо от възрастта!

 

Поради факта, че гърдите са съставени повече от мазнини, отколкото мускули, запазването на стегнатата им форма се оказва трудна задача. Нека обаче разберем причините, които играят основна роля за отпускането им:

 

-Хормонални промени

-Покачване на теглото

-Загуба на тегло

-Гореща вода

-Продължително излагане на слънце

-Тежки физически натоварвания

-Носене на прекомерно стегнат сутиен

-Тютюнопушене

 

Учудихте ли се от последното? Да, това наистина е така! Много проучвания са доказали връзката между злоупотребата с никотин и увисването на гърдите. Установено е, че системното пушене на повече от 10 цигари дневно значително ускорява негативните процеси, които развалят бюста. Това се дължи на факта, че никотинът стеснява кръвоносните съдове, отговорни за пренасянето на хранителни вещества и кослород до кожата. А когато тя не получава теи толкова важни елементи, губи своите еластичност и тонус.

 

С възрастта, наличието на мазнини в областта на гърдите се увеличава. Между 20 и максимум 30-годишна възраст, женските гърди са съставени основно от мазнини, млечни жлези и колгаен. След това обаче, количеството мазнини надделява за сметка на колагена и млечните жлези. За съжаление, мазнините не правят гърдите по-големи или по-стегнати.

Поддържане на бюста

 

 

Ето как видимо да стегнете бюста!

 

Хранителни вещества

 

Особено важно за поддържането на бюста красив е включването на калций, витамин С и повече протеини в диетата. Ако не консумирате достатъчно храни източници на тези два елемента, е препоръчително да ги приемате допълнително под формата на добавка.

 

Витамин С подобрява еластичността на кръвоносните съдове и благоприятства нормалното им функциониране. Да не говорим, че допълнителният му прием е силно препоръчителен специално за пушачите, които имат сериозен недостиг на този антиоксидант, който в случая трябва да поддържа кожата и зъбите им в добро състояние.  В комбинация, витамин С и калций подпомагат затягането на ставните връзки и предотвратяват увисването.

 

 

Спорт

 

Влезте във форма с повече движение! Макар и да не играят основна роля, женските гръдни мускули също са фактор в поддържането на красив бюст. Според специалистите плуването е най-ефективният спорт за здрави, стегнати гърди. Ако го практикувате редовно, което означава не по-малко от два пъти седмично, не след дълго ще забележите огромната разлика в начина, по който изглеждат гърдите ви.

 

 

Масаж с кубчета лед и зехтин

 

Масажирането с кръгови движение с помощта на кубчета лед възстановява еластичността на кожата на гърдите и тяхната твърдост. След тази лесна процедура, сложете сутиен и останете в легнало положение за около 20 минутки.

 

След това в продължение на около 15 минути, направете масаж със зехтин. Зехтинът стимулира притока на кръв и подпомага възстановяването на кожните клетки, благодарение на което гърдите ви веднага ще се почувстват много по-добре!

 

Стойката – от изключително значение!

Не на последно място, обърнете внимание на стойката си! Ако имате подобен проблем и сте прегърбени, задължително коригирайте това. Плуването, за което бе споменато по-горе, е много добър вариант не само за вашите гърди, но и за поддържането на правилна стойка.

 

Хидратация с повече вода

Друго, което трябва да запомните, е пиенето на повече вода, за да хидратирате организма. Хидратацията е важна не само за вътрешните органи, но и за кожата – най-големият орган в тялото, който играе роля на защитна бариера.

 

 

Джогинг

За най-амбицираните сред вас, има и вариант джогинг – изключително ефективен начин за поддържане на бюста в добро състояние. Решите ли се обаче, никога не го правете със стандартен, обикновен сутиен! Използвайте специален такъв, който би предотвратил увисване, в следствие на тежестта.

 

 

Добавки за стегнат бюст

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top