Search
Филтрирай по...

Кафето благоприятства чернодробното здраве

Кафето благоприятства чернодробното здравеУчени от университета Дюк (САЩ), са на мнение, че консумацията на кафе възпрепятства прекомерното натрупване на мазнини в черния дроб. Това е заболяване, при което натрупването на мазнини в черния дроб не е предизвикано от прием на алкохол и се нарича неалкохолна мастна чернодробна болест.

Неалкохолната мастна чернодробна болест обхваща група заболявания, които варират от чернодробна стеатоза до неалкохолен стеатохепатит и чернодробна цироза. Всички тези състояния могат да са свързани с наличието на метаболитен синдром и да бъдат перфектна почва за развитието на диабет тип2 и сърдечно-съдови нарушения.

Неалкохолната мастна чернодробна болест не се повлиява от конкретно лечение, но спортната активност, както и начинът на хранене, са важни фактори в облекчаването на симптомите.

Според резултатите от проучването на американските учени, консумацията на кофеин възпира натрупването на мазнини в черния дроб. В изследването се посочва още, че 4 чаши кафе или черен чай дневно са напълно достатъчни, за постигането на така благотворния ефект.

Кофеинът, категорични са учените, намалява мастните клетки в черния дроб и подпомага бета-окиселнието на черния дроб и чернодробните клетки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top