Search
Филтрирай по...

Кафето действа негативно върху способността ни да работим

Оказва се, че е най-добре да пием по едно кафе сутрин и толкова. Повторната консумация на кафе около обяд пречи на работния процес, показват резултатите от великобританско изследване.

Учени от университета в Бристол (Великобритания) са стигнали до странното заключение, че пиенето на кафе на работното място намалява работоспособността. Вместо да изостря концентрацията, чаша кафе по средата на работния ден намалява работоспособността. Това се отнася особено за мъжете, на които кафето действа доста стресиращо.

Учените твърдят, че кафето подобрява мисловните способности единствено у онези, които се занимават с алгоритми и уравнения, докато при всички останали действа по-скоро негативно, отколкото тонизиращо.

Психолозите разделили участниците в изследването на три групи. На всички тях било обяснено, че ще се наложи да консумират три вида кафе – безкофеиново, обикновено и изострящо стресовото състояние. В действителност ,обаче, на хората било дадено само безкофеиново и обикновено кафе. Резултатите показали, че трудности в работния процес настъпили единствено при онези, на които било дадено кафе с кофеин.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top