Search
Филтрирай по...

Кои билкови екстракти са най-ефикасни за здравето на простатата?

уголемена простата

 

 

Когато прехвърлят петдесетте, повечето мъже страдат от уголемяване на простатната жлеза, наречено доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ). Те започват да забелязват симптоми като слаб поток на урината, която постепенно прогресира до непълно изпразване на мехура, често дневно и нощно, а и болезнено уриниране. Много от по-младите мъже пък се сблъскват с простатит – възпаление в тъканите на простатата, което може да има симптоми, подобни на тези на ДПХ.

 

Две билки – сао палмето (Serenoa repens) и пигеум (Prunus Africana), имат доказан ефект по отношение здравето на простатата и лечението на инфекции на пикочните пътища при мъжете. Съвременните проучвания сочат, че тези билкови екстракти значително подобряват урологичните симптоми при лека до умерена ДПХ и простатит.

 

Как действат сао палмето и пигеум (африканска слива)? С напредването на възрастта при мъжете тестостеронът се превръща в дихидротестостерон (DHT), който е мощен хормон, който стимулира клетките на простатата и ги кара да се размножават, а това постепенно разширява простатната жлеза. Екстрактът от сао палмето работи чрез намаляване на количеството на ензима (5-а редуктаза), който превръща тестостерона в дихидротестостерон, като по този начин се прекъсва растежът на простатата.

 

Пигеумът съдържа фитостероли, които инхибират производството на някои простагландини, които причиняват възпалението на простатата. Той съдържа също така терпеноиди, които стимулират диуретичното действие, и съединения, които намаляват натрупването на холестерол в простатата.

 

Маслото от тиквеното семе е богато на цинк, антиоксиданти и незаменими мастни киселини, които предизвикват производството на различен тип простагландин, който намалява възпалението.

 

Какво показват проучванията за комбинацията от сао палмето и пигеум? Много изследвания са потвърдили клиничната ефективност на сао палмето и пигеум за подкрепа на здравето на простатата.

 

При едно корейско проучване е проверена ефективността на екстракта от сао палмето и масло от тиквено семе, взети поотделно или заедно. В рандомизирано двойно сляпо плацебо контролирано проучване участвали 47 мъже с ДПХ. Те били разделени в четири групи, като получавали или плацебо, или масло от тиквено семе, или масло от сао палмето, или и двете масла. След шест месеца ежедневен прием, само при мъжете в групата, получавала сао палмето и тиквено семе, имало понижение в нивата на серумния простатен специфичен антиген (PSA), който е доста завишен у мъжете с ДПХ и простатит.

 

Италианско клинично изпитване показва, че пигеум облекчава симптомите при заболявания на простатата. На група от 18 души с ДПХ или хроничен простатит, са давани 200 мг екстракт от пигеум дневно. След 60 дни пикочните параметри при всички тях са подобрени, като не са наблюдавани нежелани странични ефекти.

 

Резултатите от 18 рандомизирани контролирани проучвания, включващи общо 1562 мъже с ДПХ, били разгледани и сравнени. Установено е, че и двете билки осигуряват умерено голямо подобрение в урологичните симптоми и потока на урината. При мъжете, получили сао палмето и пигеум, е докладвано два пъти по-силно подобрение в общите симптоми. Нощното уриниране било намалено с 19%, резидуалният обем е намален с 24%, както и потокът на урината – увеличен с 23%.

 

Друг преглед на публикувани проучвания за сао палмето стига до извода, че екстрактът показва значително подобрение на уринарния статус и има отличен профил на безопасност. Някои изследвания показват, че екстрактът подобрява еректилната функция.

 

Просткеър (ProstCare) на канадската компания Natural Factors, е натурална формула, призната заради многото проучвания върху състава й.  Стандартизираният растителен екстракт в Просткеър е високо концентриран и 100% пречистен. Просткеър може да бъде много полезно допълнение към стандартното лечение, помагайки на простатата да остане здрава, дори в напреднала възраст.

 

за здравето на простатата

 

Просткеър представлява комбинация от най-висококачествени екстракти от сао палмето и пигеум, стандартизирани да доставят силна доза активни съставки. Тя се доставя на базата на масла от тиквено семе и лен, които осигуряват незаменими мастни киселини, необходими за поддържането на простатата в перфектно здраве. Тези растителни екстракти са произведени по стандартите за добри производствени практики (GMP) и са безопасни за продължителна употреба!

 

Препоръчителна доза за възрастни: 3 софтгел капсули дневно или по лекарско предписание. Консултирайте се с лекар за прием с продължителност над 12 месеца.

 

Внимание: консултирайте се с лекар, ако имате стомашно-чревен дискомфорт, както и ако симптомите продължават или се влошават. Консултирайте се с лекар преди употреба, за да се изключи диагнозата рак на простатата. Не приемайте продукта, ако приемате антикоагуланти!

 

 

1 thought on “Кои билкови екстракти са най-ефикасни за здравето на простатата?”

  1. Доралийски

    Бяхте много изчепателна в отговора си , за което многп Ви благодаря !!! За голямо съжаление продукта Ви е желан от мен, но немога финансово да си го позволя . На Вас желая много много ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top