Search
Филтрирай по...

Кои храни забавят появата на бръчки

Според американски диетолози, за да съхраните младостта и свежестта на кожата и забавите появата на бръчки, трябва редовно да употребявате следните 9 продукта:

Кайсии, праскови, моркови. Диетоложката Таня Цукерброт обяснява, че оранжевите зеленчуци и плодове съдържат голямо количество бетакаротин. Той е способен да се преобразува във витамин А, който защитава кожата от сухота и лющене.

Доматите съдържат мощен антиоксидант – ликопен, който усилва с 30 % способността на организма да предотвратява увреждания на кожата, предизвикани от въздействието върху нея на ултравиолетовите лъчи.

Маслини и зехтин. Тези продукти са богати на витамин Е, който е мощен антиоксидант и защитава организма от свободните радикали. Той също така способства процеса на дълбокото овлажняване на кожата.

Боровинки, вишни, нар. Според последните изследвания, антиоксидантите, съдържащи се в тези продукти, са способни да предотвратяват разрушаването на колагена, което предпазва кожата от преждевременна поява на бръчки. Освен това, отбелязва Таня Цукерброт, тези плодове съдържат голямо количество  витамин С, който отлично защитава кожата от сухота.

Данните се базират на изследване, публикувано в в the American Journal of Clinical Nutrition.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top