Search
Филтрирай по...

Кокосово масло – най-добрата естествена защита от слънцето!

Слънчево изгаряне

Предпазването на тялото от ултравиолетовите лъчи е жизненоважно не само лятото, а през цялата година. Ултравиолетовите лъчи А и В са доказано вредни, тъй като причиняват изгаряния, преждвременно стареене и рак на кожата.

Трябва да бъдете нащрек дори в по-хладните дни. Имайте предвид, че ултравиолетовите лъчи проникват и през облаците. Освен това с изтъняването на озоновия слой, вредното въздействие на слънчевата радиация се увеличава все повече. Ето защо слънцезащитните лосиони и кремове не са предназначени само и единствено за времето, което прекарваме на плажа.

Вредните ултравиолетови лъчи влияят непрекъснато, когато сме на открито, независимо къде се намираме. Още нещо – те се отразяват от пясък, сняг и вода, проникват дори през стъклата. За изкуствените им източници – солариумите пък, да не говорим. Те са още по-опасни.

Кога рискът е най-голям? Хората с много светла кожа, са изложени на най-голяма опасност. Това обаче не бива да звучи успокоително за по-мургавите – въпреки че те хващат тен по-лесно, без да изгарят болезнено, опасността остава и за тях.

Бъдете внимателни в следните случаи:

-Наличие на бенки и лунички

-Ако в семейството има случаи на рак на кожата

-Често излагане големи части от тялото на интензивна слънчева светлина

-Наличие на автоимунно заболяване

-Претърпяна трансплантация на орган

-Прием на орални контрацептиви, някои видове антибиотици или противовъзпалителни лекарства, диуретици, трициклични антидепресанти.

75% от слънцезащитните продукти съдържат токсични химикали. Това сочат анализите, направени от специалисти от Работната група по околната среда ((EWG). 

 Какво най-често съдържат слънцезащитните продукти?

-Ретинил палмитат – води до меланома

-Оксибензон – нарушава хормоналния синтез, уврежда клетките и предизвиква рак

-Титанови наночастици – тези химикали лесно преминават през кожата, абсорбират се в кръвта и могат да предизвикат толкова увреждания, колкото при орална употреба.

UVB лъчите – вредни, но необходими за синтеза на витамин D. Ами сега? Както вече уточнихме UVB лъчите увреждат кожата. Въпреки това обаче, те са и необходими за да може тялото да произвежда витамин D през кожата, който има противоракови свойства. И въпреки че витамин D се съдържа в някои храни и може да се набави чрез хранителни добавки, най-оптималният начин да си го доставим е чрез слънцето. Имайки предвид, че прекомерното блокиране на UVB лъчите блокира абсорбцията на витамин Д в тялото и увеличава риска от рак, а много от слънцезащитните продукти създават риск за здравето, остава въпросът: как да се предпазим от „тъмната страна” на слънцето, без в същото време да се лишаваме от неговото полезно въздействие? Отговорът е – с помощта на кокосовото масло!

Кокосово масло – естествена защита от слънцето и дълбоко подхранване на кожата! Доказано е, че кокосовото масло предлага известна защита за кожата при излагане на слънце. То не съдържа токсичните съставки, открити в повечето конвенционални слънцезащитни продукти и не блокира изцяло UVB лъчите, съответно – не блокира производството на витамин D в тялото. При умерено излагане на слънце, редовното нанасяне на кокосово масло подпомага хидратирането на кожата и образуването на приятен тен.

Revita Ви препоръчва:

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top