Search
Филтрирай по...

Колко микроживота убива един хамбургер

Професор Дейвид Шпигелхалтер от университета в Кембридж въведе нова мерна единица  – „микроживот”,  която е равна на 30 минути. „Микроживотът” може да бъде прибавен или отнет от продължителността на земния път  човека, в зависимост от начина му на хранене и живот. Според пресмятанията на учения човек губи по един „микроживот”, ако изпива по 2-3 дози алкохол, изяжда 1 хамбургер, изпушва 2 цигари или гледа 2 часа телевизия. 5 кг. наднормено тегло пък са равни на всичките предходни убийци на „микроживоти”, взети заедно.

Учени от Сан Франциско от своя страна установиха как глюкозата влияе върху продължителността на живота. След получаването на първите резултати, те извадили от менюто си всякакви сладки храни. При обобщаването на крайните резултати учените са изчислили, че наличието на глюкоза в менюто съкращава продължителността на живота с 20%.

Според тях дори една лъжица захар дневно може за повлияе негативно на здравословното състояние на човека.  Ако не вредите на своя организъм, то вие печелите „микроживоти”. „Всеки ден, когато не пиете алкохол, не ядете тлъсти и висококалорични бързи храни, не пушите, а ядете много плодове и зеленчуци, занимавате се с физкултура, то продължавате живота си с цели 2 часа.”, убеден е проф. Дейвид Шпигелхалтер.

Прочетете още:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top