Search
Филтрирай по...

Куркумата и канелата намаляват вредното въздействие на мазните храни

Куркумата и канелата намаляват вредното въздействие на мазните храниРедовната и прекомерна консумация на мазна храна води до натрупване на триглицериди в кръвта, което пък от своя страна повишава риска от поява на сърдечно-съдови заболявания.

Учени от университета “Penn State” в САЩ са на мнение, че куркумата и канелата могат да редуцират вредите от консумирането на мазни ястия.

Резултатите от изследването показали, че растенията допринасят за намаляване нивата на триглицеридите в кръвта с цели 30%.

Включването на други полезни компоненти към приготвяната храна, като например чесън, розмарин, лют пипер и риган, спомага както за повишаването на общата антиоксидантна активност на организма, така и за подобряване на инсулиновата чувствителност.

Куркуминът, включен в състава на куркумата, е обект на редица изследвания в последните години. Той е мощен антиоксидант, поради което някои специалисти го посочват като перфектно превантивно средство срещу онкологични, сърдечно-съдови и дегенеративни заболявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top