Search
Филтрирай по...

Към всички настоящи и бивши пушачи: ето храните, които изчистват никотина от тялото!

тютюнопушене, цигари, никотин

 

 

Тютюнопушенето е вредно за здравето. Всички знаем това, но има хора, за които отказът от този вреден навик може да бъде много труден. Никотинът предизвиква бързо покачване на кръвното налягане и сериозно уврежда здравето на белите дробове. И дори след като спрете да пушите, ефектът от никотина ще продължи да действа с години.

 

Здравословните промени в начина на живот, могат да ви помогнат да елиминирате значителна част от никотина от тялото си. Ето едни от най-ефикасните храни, които спомагат за изчистването на тази отрова вън от вас!

 

 

Броколи

 

Тютюнопушенето унищожава запасите от витамин С в организма, а броколито е богато на витамините С и В5.

 

 

Портокали

Портокаловият сок изобилства от витамин С. Редовният му прием на портокали, както и на пресен портокалов сок, ще засили метаболизма ви и ще ви ви помогне постепенно да се избавите от оксидативния стрес.

 

 

Сок от моркови

 

Ако пушите, трябва да знаете, че никотинът от всяка цигара, остава в тялото в продължение на 3 дни! Освен всички останали беди, които причинява, той също нанася огромни щети на кожата ви.

Сокът от моркови обаче, е полезен за кожата. Той е богат на витамините А, С, К и В, за които е доказано, че допринасят много за премахването на никотина от тялото.

 

 

Спанак

 

Спанакът е един от най-здравословните зеленчуци! Освен много витамини, той съдържа и значителни количества фолиева киселина.

 

 

Киви

 

Този чудесен плод помага изключително много за прочистването на никотина. Киви е богат източник на витамините А, С и Е – витамините, чиито нива у пушачите са доста ниски.

 

 

Вода

 

Тютюношушенето води до дехидратация на тялото. Но много учени са на мнение, че приемът на вода помага не само за изчистването на никотина от тялото, но и за прекратяването на лошия навик!

 

В заключение: как да си помогнете, ако наистина искате да откажете цигарите, но… не ви достига малко воля?

 

Ако пушите, вероятно знаете колко трудно може да бъде решението за спиране на цигарите. А още по-трудно е самото му изпълнение! Ако сте заклет пушач пък, вероятно не искате и да чуете за подобен вариант. Не си представяте деня си без сутрешната цигара с кафе? Не си представяте как след хранене ще издържите без няколко дръпвания? Не си представяте как ще приседнете на чаша вино и няма да пушите? Да, наистина е много трудно. Но си заслужава. Реално доказателство за това са хората, които години наред са пушили и то не малко, но в определен момент от живота си са се решили да направят стъпка към промяната. Много от тях споделят, че усещането след прекратяване на вредния навик е неописуемо!

Чували ли сте за растението кудзу? То е известно като супер ефикасно средство срещу алкохолна и никотинова зависимости. Екстрактът от корен на кудзу, намалява необходимостта от никотин.

 

 

Кудзу е една от основните 50 билки в китайската медицина. Лечебните свойства на растението са познати в Китай и Япония от стотици години насам. В наши дни, кудзу е обект на множество изследвания в университети и центрове по целия свят, включително Харвардското медицинско училище.

Доказано е още, че приемът на кудзу вечер, увеличава производството на ендорфини в мозъка, и следователно благоприятства съня. Повишеното производство на ендорфини пък, се отразява добре на имунитета, понижава нивата на кръвното налягане и противодейства на стреса.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top