Search
Филтрирай по...

Лекувай кожата с лед!

 

Прилагане на лед върху кожата

 

 

 

Поставянето на кубчета лед върху кожата е един от най-популярните съвременни ритуали, практикуван в много салони за красота. Изстудяването придава свеж вид на кожата и подпомага кръвообръщението в клетките й. Експерти по красота отдавна прилагат тази терапия в спа центрове за лечение и поддържане на кожата, тъй като носи изключително много ползи за нея.

 

 

Сред всички невероятни ползи са освежаване, предотвратяване образуването на бръчки, успокояване на пъпки от акне и предотвратяване появата на нови, подобряване на кръвообращението и придаване здравословен тен на кожата.

 

 

Процедурата не изисква никакви специални усилия. Прилагайте леда сутрин и / или вечер, следвайки тези инструкции:

 

– Почистете лицето си старателно.

 

-Увийте едно или две кубчета лед в марля или какъв да е друг вид мека кърпа.

 

– Когато ледът започне да се разтапя в кърпата, я долепете лицето.

 

– Задръжте върху различните области в продължение на 1-2 минути.

 

– Премествайте леда внимателно, използвайки кръгови движения. Обърнете специално внимание на областта под очите в случай, че имате тъмни кръгове.

 

– Завършете с почистващ лосион за лице.

 

  1. За гладка кожа

 

 

Ледът стяга кожата и свива разширените пори, които изглеждат по-големи, защото са затлачени със себум и замърсявания. Поставянето на кубче лед за кратък период от време върху кожата на лицето също така изравнява тена и кара кожата да изглежда гладка и свежа.

 

 

  1. За перфектен грим

 

 

Поставянето на кубче лед върху кожата на лицето  е евтин и безопасен начин да я накарате да изглежда  чудесно, когато се прилага преди гримиране. Процедурата изглажда кожата, като по този начин, след нанасяне на грима, той изглежда безупречно.

 

 

  1. Подобрява кръвообращението

 

 

Ледът подобрява циркулацията на кръвта. Методът с изстудяването е чудесен, в случаи на възпаление или подуване. Тялото реагира на допира със студено и изпраща по-голямо количество кръв  към третирания участък.

 

 

  1. Чудесно средство за подпухнали очи

 

 

Ледът намалява отоците, и по този начин намалява торбичките под очите.

 

 

  1. Заличава бръчките

 

 

Чрез изстудяване на участъци, където вече има образували се бръчки, се провокира тяхното свиване. Освен това, по този начин се забавя образуването на нови такива.

 

 

  1. Контрол на акнето

 

 

Поставянето на кубчета лед намалява подуванията и зачервяванията, причинени от пъпки. Също така, това е перфектен начин да успокоите дразненето. Дръжте леда върху кожата, когато забележите, че се появява нова пъпка и така ще намалите възпалението. Това ще провокира намаляването на размера и броя на дефектите. Дръжте леда върху засегнатия участък в продължение на няколко минути. Повтаряйте процедурата всяка сутрин и вечер.

 

 

Забележка:

 

 

Терапията  често се прилага и без да покривате кубчетата лед с марля. Ако такъв е и вашият избор,  не забравяйте да носите ръкавици, защото няма да бъдете в състояние да държите леда на едно място за по-продължителен период от време.

 

 

Ако сте решили да не поставяте леда в кърпа/ марля, не го прилагайте направо от фризера, тъй като така може да се спукат капилярите, намиращи се в непосредствена близост до най-горния слой на кожата.

 

 

Избягвайте използването на лед, ако вече имате спукани капиляри и не го използвайте за прекалено дълъг период от време.

 

 

Спрете лечението, ако смятате, че ефекта върху кожата ви не е задоволителен. Не прилагайте за повече от 15 минути!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top