Search
Филтрирай по...

Лененото семе е супер ефикасно срещу хипертония

Лененото семе е супер ефиксано срещу хипертонияУчени от университетската болница Холгин в Куба твърдят, че лененото семе може да изиграе основна роля в понижаването на високото кръвно налягане.

Специалистите са категорични, че само след шест месеца консумация на ленено семе, рискът от сърдечен удар намалява с цели 50%, а рискът от инфаркт – с 30%.

В изследването си учените посочват още, че лененото семе заема първото място сред храните, които могат да окажат дългосрочно влияние върху високите нива на кръвното налягане.

В проучването били включени хипертоници, приемащи медикаменти срещу високо кръвно налягане, които страдали и от заболявания на периферните кръвоносни съдове. За целта на експеримента, част от тях ежедневно трябвало да консумират по 30 гр ленено семе, за разлика от другата група в чието меню лененото семе не било включено.

След 6 месеца се установило, че състоянието на употребявалите ленено семе доста се е подобрило, като нивата на кръвното им налягане значително спаднали. Това само по себе си, е в основата и на редуцирането на рисковете от удар и инфаркт, категорични са авторите на изследването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top