Search
Филтрирай по...

Неочаквани приложения на лимоните

rak, carcinomЛимоните отдавна са известни с безбройните си ползи за здравето. Действието им е силно имуностимулиращо, антибактерилано и противовирусно. Богати са на ценни хранителни вещества, като витамин С, лимонова киселина, магнезий, калций, пектин, биофлавоноиди, желязо, фосфор, цинк, ниацин, витамините А и Е, и др.

 

Лимоните са супер успешно средство за детоксикация на тялото, за отслабване, за повишаване на жизнените сили и др. Лимоните могат да бъдат много полезни и срещу хипертония, загуба на костна маса и дори рак.

 

Евтин, лесен и супер ефективен начин за подобряване на здравето!

 

Много от вас вероятно са чували за ползите от пиенето на топла вода с лимон. Добре е този здравословен ритуал да се прави сутрин на гладно, за да се „събудят” всички органи и системи. Особено добре действа тази комбинация на храносмилателната система и метаболизма.

 

Редовната консумация на лимони обикновено се свързва с по-здрава кожа, по-добър имунитет, по-добро храносмилане и слаба фигура. Малцина знаят обаче, че лимоните успешно могат да се прилагат в лечението на:

  • млечница
  • паразити
  • калциеви камъни в бъбреците
  • за увеличаване на костната минерална плътност

 

Проучване, публикувано в International Journal of Phytotherapy and Phytopharmacology сочи, че лимоновият сок е много по-ефективен в лечението на млечница, отколкото познатите ни стандартни медикаменти.

 

Освен това, турски изследователи наскоро откриха, че лимоните са много добра алтернатива на калиевия цитрат при лечението на калциеви камъни в бъбреците.

 

Специалисти от организация Hope 4 Cancer твърдят, че лимоните са много ефективни и в лечението на акне, депресия, стрес и тревожност.

 

Не изхвърляйте корите на лимона!

 

Преди да решите, че трябва да изхвърлите лимонените кори, помислете върху следното:

в кората на лимона се съдържат до 10 пъти повече витамини и биологично активни вещества, отколкото в сока!

И още: според изследване, публикувано в изданието Journal of Agricultural and Food Chemistry, в кората на лимона се съдържат вещества, които възпрепятстват растежа на раковите клетки. Изследването, проведено върху хора обяснява, че в сравнение със сока, цитрусовите лимонени кори са много по-ефективни в лечението на плоскоклетъчен карцином!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top