Search
Филтрирай по...

Майтаке: лечебна гъба с невероятно оздравяващ ефект!

Рак

 

Въздействието на медицинските гъби върху човешкия организъм е познато на традиционната китайска медицина от хиляди години. Днес лечебният ефект на медицинските гъби е подкрепен с много научни доказателства. Известни са и редица случаи от практиката, в които медицинските гъби имат изумителен успех в лечението и профилактиката на редица заболявания, включително рак.

Майтаке или както я наричат още – кралицата на гъбите, притежава едни от най-мощните целебни качества. Съвременните изследвания показват, че Майтаке (Grifola frondosa) е източник на имуностимулиращи съединения със силно изразен противораков ефект.

Проучванията върху действието на Майтаке започват още през 1970 г. в Япония от професор д-р Хироаки Нанба. Той открива, че Майтаке демонстрира много по-силна противотуморна активност, в сравнение с всички останали гъби. През 1984 г., д-р Нанба създава екстракт от Майтаке, който той сам нарича D – фракция.

D – фракция е с високо съдържание на бета-глюкан – супер активен полизахарид, стимулиращ имунната система. Той активира определени клетки и протеини, като Т-клетки, интерлевкин-1 и -2 и др., които се борят с рака.

Установено е, че екстрактът от Майтаке с високо съдържание на бета-глюкан противодейства на туморния растеж и повишава производството на интерлевкини – имунните клетки, предотвратяващи растежа на рака и подпомагащи организма при химиотерапия.

Екстрактът от Майтаке притежава значителна способност да стимулира макрофагите (белите кръвни клетки), които реагират при наличие на инфекция или натрупване на увредени или мъртви клетки в организма. По-просто казано, работата на макрофагите се състои в  това да идентифицират и унищожават микробите и другите вредни за организма чужди нашественици.

Според специалисти от Националния институт за ракови  изследвания на САЩ, Майтаке притежава и силна активност срещу ХИВ-вируса. Това се дължи на бета-глюкана в състава на гъбата, стимулиращ производството на бели кръвни телца в костния мозък.

Изследванията показват още, че екстрактът от Майтаке понижава холестерола и потиска симптомите при диабет, хипертония, хронична умора и стрес.

Гъбата Майтаке произхожда от Япония, но в наши дни се отглежда в много други места по света. Майтаке изобилства от ценни вещества, като магнезий, калций, калий, фосфор, витамин D, рибофлавин, ниацин, ергостерол, лизин, глутамин, лизин и др.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top