Search
Филтрирай по...

Мандарините горят мазнини

Мъже и жени на различна възраст с признаци на хронично затлъстяване са участвали в изследване на южнокорейски учени.  По време на експеримента те били разделени на две групи, като спазвали еднакъв  хранителен и двигателен режим. Основната разлика била, че членовете на едната група консумирали по няколко мандарини на ден или по няколко чаши фреш от плода. В 100 г от вкусния плод се съдържат само 35 ккал, около 81 г вода, различни витамини и калий. Експериментът продължил два месеца, като в края му дори с невъоръжено око се виждала разликата във външния вид на доброволците, които редовни консумирали мандарини. Обиколките на тялото им били драстично намалели. Същото важало и за телесното им тегло.

Мандарините, както и останалите цитрусови плодове, са незаменим помощник в борбата с килограмите, като едновременно с това редовната им консумация спомага за намаляване риска от деменция и възпрепятства развитието на проблеми, свързани с когнитивните възможности, обясняват учените.
Дори само за месец, през който редовно се консумират мандарини, се редуцират близо 60% от телесните мазнини. Потвърдено е също така и положителното въздействие на плода по отношение на черния дроб – мандарините спомагат за по-лесното обновяване на хепатоцитите и за по-бързото прочистване на мазнините, натрупани около черния дроб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top