Химиотерапия

Здравата имунна система се противопоставя на повечето вирусни, бактериални и гъбични инфекции. Тя ликвидира причинителите им, които в последствие предивикват опасни заболявания. За съжаление имунната система остарява заедно с нас, а функциите й се нарушават в резултат от прекомерния стрес, непълноценното и нередовно хранене, замърсената околна среда, недоспиването, тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол, и др. С увреждането на имунната система, организмът се превръща в удобен гостоприемник на нови инфекции, които лесно го превземат. Отслабеният имунитет и респективно – високата уязвимост на организма спрямо различни неблагоприятни фактори, са причина за преждевременното стареене и развитието на сърдечно-съдови заболявания, диабет, проблеми с костите и ставите, податливост към настинки и грип.

Медицинските гъби възстановяват жизнените сили. В състава на медицинските гъби влизат вещества с уникални противовъзпалителни, антибактериални, противовирусни свойства. Много проучвания доказват, че медицинските гъби подпомагат дейността на дендритните клетки, способни да разпознават чуждите антигени и да ги разрушават, и насърчават фунционирането на имунните клетки „В“ и „Т“ лимфоцити, от които зависи производството на антитела. Екстрактите от медицински гъби успешно се използват с цел повишаване на защитните сили след боледуване, като естествени имунопрофилактични средства срещу периодично повтарящи се инфекции, при недостиг на енергия, тежък физически труд или активен спорт, в случаите, когато организмът се нуждае от бърза адаптация към различни стресови фактори.

Медицинските гъби и химиотерапията. Химио- и лъчетерапията могат да предизвикат осезаем спад в енергията, неврологични проблеми, сърдечно-съдови нарушения и много други усложнения. Най-мощните природни средства, които спомагат за намаляване страничните ефекти на химиотерапията, са медицинските (лекарствени) гъби. Те съдържат активни съединения, които укрепват имунната защита и същевременно проявяват имуномодулиращо действие, и поддържат жизнената сила по време на конвенционалното лечение на рак.

Открийте силата на медицинските гъби с помощта на Мико Дифенс! Мико Дифенс е комбиниран природен имуностимулатор, комбиниращ свойствата на 12 вида лечебни гъби, отгледани съобразно методите на органичното земеделие, витамин С и джинджифил.

Състав и свойства медицинските гъби на MycoDefence®:

Енокитаке (Flammulina velutipes– зимна припънка. Съдържа богатата на сяра органична киселина ерготионеин, която е мощен антиоксидант, неутрализира хидроксилния радикал и хипохлористата киселина в тъканите. Потиска продукцията на оксиданти от металните йонии подобрява дейността на металоензимите. Влизащите в състава й полизахариди (бета-D-глюкани) и лектини (имуномодулиращи протеини) обуславят имуностимулиращия ефект.

Майтаке (Grifola frondosa). Българско народно име - възседурка. Огромен брой клинични и лабораторни изследвания посочват антитуморното, антиангиогенезното и антиметастатично действие на т.нар. „майтакеDфракция” (богата на бета-глюкани) при рак на гърдата, на черния и на белия дроб. Засилва активността на NK-клетките и тимулира вродения и придобития имунитет. Има противовъзпалителни и хипогликемични свойства.

Мешима (Phellinus linteus). Източноазиатска гъба, съдържаща танини, елагова и протокатехоева киселина, и фенилпропаноиди(иноскавин, хиспидин, интерфунгини). Проявява антиоксидантна и антипролиферативна активност срещу рака на пикочния мехур и рака на гърдата. Интерфунгин Ае инхибитор на протеиновото гликиране, което е биохимичен процес, благоприятстващ метастазирането на туморите. Екстрактът от мешима стимулира хуморалния и клетъчно-медиирания имунитет.

Химемацутаке (Agaricuss ubrufescens). Вид печурка от северните Щати и Канада. Богата е на алфа- и бета-глюкани, както и на конюгираналинолова киселина. Спомага за потискане растежа на фибросаркома, белодробен рак и простатен рак, като индуцира апоптоза в раковите клетки. Положително повлиява левкемията (някои форми), при колоректален карцином въздейства на хематологичните параметри. Потиска ангеогенезата в туморите. Има хипохолестеролемично действие.

Рейши (Ganoderma lucidum). Притежава антимикробно, антиоксидантно и имуностимулиращо действие. В Далечния Изток е свещено растение от векове, а берачите й са били особена категория хора със специален обществен статут, високо ценени от императорския двор. Активните й компоненти – тритерпеноиди, стероиди и гъбични имуномодуиращи протеини (FIP), стимулират неспецифично имунокомпетентните T- и B-клетки, и увеличават устойчивостта на организма към инфекции и неоплазми. Спомага курсовете на химиотерапия да се понасят значително по-леко от организма. Има кардиопротективно действие.

Ямабушитаке (Hericium erinaceus). Известна е у нас като игловиден корал. Тя е традиционна лечебна гъба в Китай и Япония. Захарните алкохоли треитол и D-арабинол в състава й регулират липидите и кръвната захар и имат антиоксидантно действие. Бета-глюкани също присъстват, както и фенолните съединения от групата на хериценоните, които стимулират невроналния растежен фактор и предпазват невроните от дегенерация. Гъбата е полезна при много видове рак, както и за профилактика на болестта на Алцхаймер. 

Каваратаке (Trametes versicolor). Наричана още кориолус или разноцветен траметес. Съдържа бета-глюкани и тетрациклични тритерпеноиди с имуномодулиращо и антиоксидантно действие. Полизахарид-К е вещество, което се изследва активно като вероятен добър адювант към химиотерапията на белодробния, колоректалния и стомашния карцином.

Кладница (Pleurotus ostreatus). Позната е повече с кулинарната си употреба, но има ценни медицински свойства. Тя е натурален източник на ловастатин(съдържа 2-3%), известно холестеролопонижаващо средство. Бета-глюканът на кладницата – плевранът, засилва клетъчно-медиирания имунитет у интензивно натоварвани атлети и лица, подложени на хроничен стрес.

Шийтаке (Lentinula edodes). Високо ценена лечебна гъба в Източна Азия. Нейният бета-глюкан, наричан лентинан, е използван в Япония като интравенозен антитуморен агент срещу стомашния карцином от 1985 г. Спомага за удължаване на преживяемостта и благоприятства качеството на живот. Добър профилактикум на грип и простудни заболявания, има положително въздействие върху болните от СПИН.

Жу-Линг (Polyporus umbellatus). У нас се нарича сенниковиден полипорус. Има противовъзпалително и хепатопротективно действие. Съдържа цитотоксични стероиди от ергостанолов тип с противотуморно действие срещу широка гама от онкологични заболявания.

Агарикон (Laricifomes officinalis). Прахановидна гъба, използвана от древните гърци срещу туберкулозата и описана от Диоскорид преди повече от 2000 години. Има противовирусно действие по отношение на грипния и херпес симплекс вирус. Съдържа уникални флавоноиди от групата на хлорираните кумарини с имуностимулиращо, антибактериално и антиоксидантно действие.

Чага (Inonotus obliquus) или брезова гъба. Широко известно народно средство за стимулиране на имунитета и за борба с онкологичните заболявания. Има противовъзпалително, антиоксидантно и адаптогенно действие. Съдържа фитостероли – ланостерол, ергостерол и бетулинол, за който има данни, че потиска растежа на меланомата и други тумори.

Съставът на продукта Myco Defense е допълнен с универсалния антиоксидант витамин С (аскорбинова киселина) в обичайната му 100% дневна доза от 60 mg. Освен това е включен корен от джинджифил, който е традиционна добавка на имуностимулиращите препарати от гъби в китайската медицина. Установено е, че джинджифилът засилва абсорбцията на много храни и лекарства чрез стимулиране секрецията на стомашните и тънкочревни сокове. Това в случая е важно, понеже гъбите не винаги се усвояват пълноценно от организма поради по-грубата си консистенция. Витамин С и екстрактът от джинджифил значително оптимизират ефектите на Мико Дифенс.

Как действа Мико Дифенс? Комбинацията от витални гъби в Мико Дифенс насърчава възстановяването на нормалната имунна функция. Въздейства като силен адаптоген, който тонизира нервната система, зарежда с енергия и допринася за приспособяването на организма към стрес, интензивни физически натоварвания и умствена работа, изискваща отличен фокус. Мико Дифенс се препоръчва при отслабен имунитет, хронична умора, сърдечно-съдови и чернодробни заболявания, диабет. Може да се използва в случаите на химио- и лъчетерапия, с цел подпомагане издръжливостта на организма.Оригинален продукт на Nature’s Way - американска компания с дългогодишен опит в производството на първокласни хранителни и диетични добавки. Официален вносител на Nature's Way за България: Ревита ООД. За контакти и повече информация: 02/9530583

 

Коментари (22)

  • mariqna wasilewa
  • 2016-09-12 22:48:45
  prekrasen produkt
  • Снежана Георгиева
  • 2017-01-22 23:05:20
  Подходящ ли е при автоимунни заболявания и по-конкретно при синдром на Хашимото
  • д-р Аелита Петрова
  • 2017-01-25 17:49:26
  Здравейте, Да, подходящ е. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
  • Ваня Нинова
  • 2017-04-08 10:43:43
  Здравейте продукта подходящ ли е за хора страдащи от автоимунно заболяване? Благодаря
  • д-р Аелита Петрова
  • 2017-04-11 16:20:24
  Здравейте, За някои лечебни гъби има изследвания, които показват че помагат за образуването на имунните клетки и правилното протичане на имунните реакции, което е важно за справянето с автоимунните заболявания – това са гъбите кориолус, ганодерма (рейши), агарик, кордицепс, умбелатус и майтаке. Предполага се, че всички лечебни гъби имат имуномодулиращ ефект и са подходящи за лечение както на автоимунни болести, така и при химио и лъчетерапия, за намаляване на страничните ефекти и профилактика на образуването на нови тумори. Тези предположения, макар и донякъде подкрепени с научни факти, не се приемат от голяма част от медиците. В Мико Дифенс се съдържат и други гъби - Енокитаке, Месима, Химематсутаке, Ямабушитаке, Каваратаке, Хиратаке, Шейтаке, Зху Линг, Чага. При сериозни заболявания в напреднала форма със силно увредени защитни сили на организма, не се препоръчва самолечение. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
  • Milena Krasteva
  • 2017-01-28 09:00:01
  Подходящ ли е при сгъстявяне на кръвта
  • д-р Аелита Петрова
  • 2017-02-01 17:10:43
  Здравейте, Подходящ е при лека форма на заболяването, причинител на симптома „сгъстяване на кръвта”. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
  • Недка Стоилова
  • 2017-01-29 20:47:26
  Искам да попитам мога ли да поръчам този продукт и да ми бъде изпратен в Англия, където живея? Mycodefense . Благодаря.
  • Ревита
  • 2017-01-30 09:50:38
  Здравейте, За съжаление не предлагаме доставка извън България. Хубав ден, Соня Атанасова www.revita.bg
  • Ангелина
  • 2017-02-05 11:57:36
  Имам повишено желязо в кръвта. ...ще ми помогне ли тази комбинация от гъбите да ми помогне.
  • д-р Аелита Петрова
  • 2017-02-22 16:38:24
  Здравейте, Не. Лечението се провежда от специалист – хематолог. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
  • Лозенка Георгиева
  • 2017-03-03 09:21:34
  Подходящ ли е за човек с хипертония, голям камък в жлъчката, стомашни проблеми и с Алцхаймер?
  • д-р Аелита Петрова
  • 2017-03-08 15:54:21
  Здравейте, Да, подходящ е. Хубав ден, д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
  • ана
  • 2017-03-16 13:34:02
  Здравейте. Подходящ ли е за понижен имунитет в следствие от анемия?
  • Ревита
  • 2017-03-17 16:41:06
  Здравейте, Да, подходящ е. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
  • Милена
  • 2017-03-20 17:10:28
  Искам да ви попитам за множествен миелом първа степен ще помогне ли долна парабелия
  • д-р Аелита Петрова
  • 2017-03-21 16:51:47
  Здравейте, Съжалявам, не разбирам въпроса Ви. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
  • Ваня Нинова
  • 2017-04-08 10:37:40
  Здравейте искам да ви питам каква е дневната доза?
  • Юлкер Софу
  • 2017-04-23 21:00:44
  При ГИСТ от коя гъба трябва да пия, по време на терапия с медикамент Максим 400mg.мога ли да пие . Благодаря!
  • д-р Аелита Петрова
  • 2017-04-28 10:14:53
  Здравейте, Необходима е консултация с онколога. Всяка промяна в лечението трябва да се обсъжда с лекуващия лекар. Може да покажете тази статия https://revita.bg/12705/zdrave-i-krasota/d-%D1%84%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82-%D0%B3%D1%8A%D0%B1%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B5-%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0/ Подходящ е Майтаке Д-фракция. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
  • Румен Атанасов
  • 2018-06-19 12:31:16
  Здравейте д-р Петрова, Има ли симбиотична връзка за лечение между комбинация от няколко пробиотика и Амигдалин- вит. Б17 при онкологично заболяване? Благодаря Ви!
  • д-р Аелита Петрова
  • 2018-06-21 16:39:33
  Здравейте, Приложението на вит. В17 за лечение на онкологични заболявания е сравнително ново и не напълно проучено в комбинация с пробиотици и други хранителни добавки. д-р Аелита Петрова Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Има силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Product added to wishlist

Този сайт използва бисквитки/cookies за да ви гарантира по-плавно и бързо сърфиране. С натискане на бутона "Съгласен съм" вие се съгласявате с използването на бисквитки.