Search
Филтрирай по...

Метилсулфонилметан – вълшебната съставка за здраве, сила и енергия!

Артрит

 

 

Напредването на възрастта, както и бедната на основни хранителни вещества диета, са главните фактори, които водят до скованост на тялото, амортизиране на клетките и загуба на умствената и физическата енергия.

 

Метилсулфонилметан или накратко – МСМ, е биологично активна сяра, едно от най-важните хранителни вещества за поддържане младостта и жизнеността на тялото. Сярата се съдържа в много от пресните храни и присъства естествено в човешкото тяло. За съжаление обаче, с годините нивата на МСМ в организма спадат. От друга страна, ако желаете да си набавяте метилсулфонилметан посредством диетата, имайте предвид че той се губи много бързо при процеса на обработката и приготвянето на храната.

 

Най-често хората използват МСМ в лечението на артрит, тъй като значително намалява възпалението. Има доказателства, че МСМ намалява болката и подуването на коляното при остеоартроза. Също така, някои изследвания върху животни показват, че приемът на метилсулфонилметан под формата на добавка намалява риска от дегенерация на ставите или при вече стартирал процес – забавя развитието му. Проучванията показват също така, че МСМ ускорява възстановяването след интензивна физическа дейност. Но ефектите на това биологично активно съединение съвсем не приключват с това. Вижте в кои още случаи можете да прилагате МСМ!

 

MSM облекчава болката и подуването в случаите на:

-Остеоартрит или ревматоиден артрит

-Бурсит, тендинит, или теносиновит

-Остеопорозата

-Мускулни крампи

-Склеродермия

-Нарушения на темпоромандибуларната става

-Главоболие или махмурлук

-Предменструален синдром

-Възпаление на очите или лигавиците

 

MSM може да се прилага и върху кожата, с цел лечение на:

-Белези или стрии

-Бръчки

-Слънчево изгаряне

-Рани, порязвания, или ожулвания

 

МСМ често се препоръчва и за лечението на стомашно-чревни проблеми, включително:

-Хроничен запек

-Язва

-Дивертикулоза (заболяване на червата)

 

Според последни проучвания, допълнителният прием на метилсулфонилметан може да бъде от полза и при затлъстял черен дроб, високо кръвно налягане, висок холестерол, заболявания на венците. хъркане, инфекции, белодробни проблеми, болест на Алцхаймер и дори рак.

 

Много малки количества от MСM могат да бъдат намерени в някои плодове, включително домати, царевицата, чая, кафето, млякото, и др., но те не могат да предоставят количества, адекватни както при хранителните добавки.

 

Всички търговски марки МСМ са синтетични и създадени чрез химична реакция на DMSO (диметил сулфон) и водороден пероксид. DMSO се произвежда с помощта на няколко изходни материали: метанол и сероводород или метанол и въглероден дисулфид. Съществува погрешно схващане, че на пазара има естествен и синтетичен MSM. Всички видове MSM, произведени с цел търговска употреба съдържат едни и същи суровини. Разликата между тях се отнася до пречистения състав, тестването и изследванията, спецификациите и качеството на производство. OptiMSM® е най-пречистения МСМ на пазара на натурални продукти за здраве.  OptiMSM® е патентована съставка, източник на метилсулфонилметан, която се съдържа в продукти на Nature’s Way, USA и Natural Factors, Canada.

 

МСМ/Метилсулфонилметан 1000 mg x 120 капсули е източник на най-пречистения МСМ под формата на патентованата съставка OptiMSM®, която е запазена марка на Bergstrom Nutrition®.

OptiMSM® се създава чрез патентован процес на многоетапна дестилация, осигуряващ 99,9% чист продукт, който гарантира последователна форма на МСМ, с високо качество. Притежава статут GRAS, който гарантира, че е произведен според строгите стандарти за Добра производствена практика (GMP).Притежава сертификати Kosher и Halal. Веган продукт. Не съдържа ГМО и алергени.

МСМ / Метилсулфонилметан подпомага подвижността на ставите, укрепва ставните връзки и ставния хрущял, и благоприятства дейността на мускулите и сухожилията.Подпомага подвижността на ставите, укрепва ставните връзки и ставния хрущял, и благоприятства дейността на мускулите и сухожилията. Може да се използва с голям успех и след по-тежки и интензивни физически тренировки. Допринася за ускоряване на възстановяването при спортни травми на сухожилията, мускулите и ставите. Намалява мускулните схващания.

 

 

 

2 thoughts on “Метилсулфонилметан – вълшебната съставка за здраве, сила и енергия!”

 1. Ивайло Кръстев

  Здравейте Ревита!
  Как се приема МСМ?
  Имам диабет тип 2, омазнен черен дроб, камъни в жлъчката…
  Предварително благодаря за отговорът Ви!
  Ивайло

  1. магистър-фармацевт Борис Гинчев

   Здравейте!
   Дозата на MSM е два до три пъти по 1000 мг дневно, като при диабетици може да се избере по-голямата или по-малката доза според това, как MSM се отразява на кръвната захар – обикновено приемът води до известно понижение и е необходимо нивата ѝ в кръвта да се измерват редовно. Разумно е да се започне с доза от 2 х 1000 мг, и ако се понася добре и не понижава твърде много нивата на захарта, да се премине на 3 х 1 след седмица-две. Що се отнася до омазнения черен дроб, има данни за облекчаване на тежестта му, обаче засега е доказано само при плъховете. MSM има антиоксидантно действие като донор на сяра (включена в тиолови -SH групи) за регенерация на върешния антиоксидант глутатион и понижаване на оксидативния стрес върху хепатоцитите. Този нутриент понижава възпалението в черния дроб и улеснява дейността на жлъчния мехур, поради което е възможно да намали образуването на нови камъни, но няма да започне да разтваря вече наличните. Не се налага корекция на дозите при омазняването на черния дроб и холелитиазата – водете се от нивата на кръвната захар. MSM може да се приема безопасно в рамките на 3-4 месеца, след което се прави месец-два пауза от него.
   Поздрави,
   Борис Гинчев
   магистър-фармацевт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top