Search
Филтрирай по...

Мощни билкови екстракти възвръщат сексуалното желание на нежния пол

Билкови екстракти за по-добър секс

 

 

Висококачествените стандартизирани екстракти от ашваганда, корейски женшен, мака и други адаптогенни билки значително повишават сексуалното желание при жените в периода на менопауза. Това се потвърждава от най-новите клинични проучвания за въздействието на есенциалните билки върху женското сексуално здраве.

 

Отношението на нежния пол към секса се променя с възрастта. Всъщност около 12% от жените между 45 и 64 години отбелязват сериозно понижаване на либидото, което се нарича „хипоактивно разстройство на сексуалното желание“. Според някои експерти около менопаузата сексът започва да става преднамерен – това означава, че вие решавате да правите секс и предприемате сексуални действия с цел да се възбудите. Качествените формули със стандартизирани билкови екстракти могат да бъдат полезни за повишаване на сексуалното желание и наслада.

 

 

Гроздовиден ресник

 

Добре познатата билка не само облекчава симптомите при менопауза като горещи вълни и нощно изпотяване, но също подобрява вагиналната лигавица. Гроздовидният ресник все още погрешно се определя като фитоестроген. Всъщност билковият екстракт действа като се прикрепя към избрани естрогенни рецептори и така индиректно подпомога здравословната сексуална функция.

 

 

 

Родиола

 

„Родиолата има положителен ефект в подсилване на сексуалната функция – тя подобрява удовлетворението, удоволствието, ерекцията, отговорът на оргазъм“, твърди проф. Филип Мускин от Колумбийския университет. Изказването му е подкрепено от изследвания, които доказват, че билката въздейства върху допаминовата система в мозъка като подобрява едновременно настроението и силата – ключови елементи за сексуалната активност. Качествената родиола е стандартизирана до росавини и салидросиди – съставките, които се свързват с ефективността на билката.

 

 

Ашваганда (индийски женшен)

 

Скорошно проучване върху екстракта от корен на ашваганда показа подобрение по няколко показателя на сексуалната функция в здрави жени. Изследователите са открили забележително увеличение в параметрите на възбуда, оргазъм и отчетено сексуално удоволствие. Въпреки, че жените в изследването са на възраст между 21 и 50 години, ашваганда може да бъде полезен елемент в ежедневния сексуален режим на всяка възраст.

 

 

 

Корейски женшен

 

Една от най-ценните адаптогенни билки в света и главен елемент в традиционната китайска медицина, корейският женшен е особено важен за жените, които изпитват понижено либидо и сексуално удоволствие. В плацебо-контролирано проучване на жени в менопауза, червеният корейски женшен е отбелязал забележително повишаване на сексуалната възбуда.

 

 

Мака

 

Мака е добре познат кореноплоден зеленчук и естествено лекарство, отглеждано в планинските области на Южна Америка, особено в Перу. То е използвано в народната медицина за сила, енергия, издръжливост, плодовитост. Изследване, проведено върху жени в постменопауза със сексуална дисфункция показва, че мака значително подобрява либидото и същевременно намалява тревожността и депресията.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top