Search
Филтрирай по...

Мултивитамините: универсално и доказано средство за по-добро здраве!

алайв

Според злите езици, ползата от приема на мултивитамини е съмнителна. Но многобройните изследвания, проведени през последните няколко години, сочат че мултивитаминните добавки със сигурност подобряват здравословното състояние.

Абсолютен факт е, че живеем във време, в което набавянето на достатъчно полезни вещества от храната е доста трудно, да не кажем – невъзможно. Така например, скорошно проучване, публикувано в изданието Journal of the American College of Nutrition показва, че около 40% от възрастните американци страдат от сериозен недостиг на витамините А, С, D, и Е, както и на минерали като калций и магнезий.

У нас ситуацията е още по-тревожна. Според данни от 2014 г., над 70% от българите страдат от сериозен дефицит на витамин D, особено през есенно-зимните месеци. И още – данните сочат, че над 1 млн българи имат тежки депресивни разстройства, дължащи се на недостиг на хранителни вещества – основно витамини и минерали. И в това няма нищо учудващо – метаболитните нарушения и хранителните дефицити, които обикновено са следствие от недостиг на ценни компоненти в организма, много често отключват депресии.

Всичко това означава, че страшно много хора нямат дори минимума нива на основни хранителни вещества, за да се справят с множеството заболявания и да живеят в добро здраве!

Затова много експерти се обединяват около тезата, че всеки човек в определени периоди от живота си, се нуждае от допълнителен прием на мултивитамини, които да компенсират хранителните липси в организма. Кои са те, обаче? Най-често тук говорим за периоди на силен емоционален стрес, усилена физическа активност, лошо хранене, недостиг на сън и др. В периодите на психическо изтощение, вследствие на учене, изпити и друг тип умствен труд, мултивитамините също са силно препоръчителни.

Според друго мащабно проучване, публикувано през януари, 2015 г. в Postgraduate Medicine, около 68 000 случая на рак годишно, могат да бъдат предотвратени с помощта на мултивитамините! Изводите са на базата на това, че рискът от рак е намален с цели 27% при хората с фамилна обремененост и с 8% – при останалите, в резултат от приема на мултивитамини. Става въпрос за рандомизирано, контролирано проучване, което се счита за „златен стандарт” на проверка в медицинската наука.

Revita Ви препоръчва:

Alive! / Алайв мултивитамини – уникална смес от витамини и минерали, и богата гама екстракти от повечето известни суперхрани! Вижте продукта ТУК!

Мултивитамини

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top