Search
Филтрирай по...

Най-възрастната жена в света разкрива тайната на дълголетието си

Мисао Окава, дълголетие

 

През март, тази година,  японката Мисао Окава – най-възрастната жена на планетата, навърши 116 години. Мисао има син на 94 години, дъщеря на 92, 4 внуци и 6 правнуци. Вдовица е повече от 80 години, а от навършване на 98-годишна възраст, живее в старчески дом.

 

Според Мисао Окава няма нищо по-лесно от това да живееш дълго, стига често да хапваш суши и да спиш не по-малко от 8 часа на денонощие. Тя твърди, че винаги си е хапвала вкусни неща, без да се ограничава кой знае колко.

 

„Спете, яжте, забавлявайте се по-често и бъдете оптимисти!” – съветва госпожа Окава, която се храни не по-малко от 3 пъти дневно и спи по 8 часа на денонощие. Едни от любимите ястия на жената са суши, скумрия и ориз на пара

 

През юни, 2013 г., възрастната жена бе вписана официално в Книгата на рекордите на Гинес. Тя споделя, че най-щастливото събитие в живота й, е нейната сватба, състояла се през 1919 г., а най-тъжното – смъртта на съпруга й презз 1931г.

 

Вероятно обаче, всеки от дълголетниците има своята собствена тайна… Така например, боливийският фермер Кармело Флора, за когото се смята, че прехвърлил 120 години, имал друго разбиране за дълголетието. Според него, тайната на дългия живот се състои в умерения прием на алкохол, дългите разходки и по-честата консумация на гъби.

 

Перл Кантрел, жената от Тексас, която миналата година навърши 105 години, е на друго мнение. Пред американските медии тя заявила, че дължи достолепната си възраст на бекона, който обичала да бъде с повечко сланина. „Много обичам сланина и си хапвам от нея всеки ден! Изобщо не се чувствам на годините, на които съм реално!”, казва Кантрел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top