Search
Филтрирай по...

Най-ефикасните спортове за унищожаване на целулита!

Портокалова кожа

 

 

Целулитът засяга предимно жените – около 90% страдат от неприятните ямички по тялото си, докато при мъжете, този проблем обхваща едва 10%. Както знаем, най-засегнатите области са задните части и бедрата.

 

Правилата за борба с целулита са известни на всички ни, но за да има резултати е необходимо да се придържаме към тях с постоянство: подходяща козметика, масажи, достатъчно течности, по-малко алкохол, специален хранителен режим, хранителни добавки, които подпомагат детоксикацията на тялото.

 

Освен всичко това обаче, е необходимо и повече движение! Ето няколко вида спорт, които могат да се окажат истински унищожители на портокаловата кожа!

 

 

Приклякания

 

Отлично решение за оформянето на краката, задните части, ханша и изобщо за долната част на тялото. В този случай дори не е необходимо да посещавате фитнес център. Можете спокойно да го правите и у дома, и то в съчетание с гирички за по-висока ефективност.

 

 

Ходене

 

Толкова естествено и ненатоварващо! По този начин изгаряте калории и влизате във форма. А бързото ходене пък е добро встъпление за онези, които искат да започнат да практикуват бягане. Пак не са ви нужни никакви спортни уреди, нито спортни зали – само един час на ден и повече търпение, и резултатът ще бъде налице.

 

 

Бягане

 

Хубавото тук е, че в движението включвате цялото си тяло и бързо изгаряте много калории – при километър и половина тичане унищожавате цели 110. Но за да има ефект бягането, то трябва да бъде добре изпълнено, с удобни спортни обувки и поне 30 мин на ден. Правилната техника е в основата на всичко – бавно и без прекъсвания, без да се насилвате, обърнете внимание и на стойката си – бъдете изправени! Дишането също е от огромно значение: вдишвайте през носа, издишайте през устата. Не правете твърде дълги разкрачи и бягайте „ситно”, за да не се преуморявате. Бягането укрепва физиката, действа добре на сърдечната дейност и освен това ни „освежава” психически. След определено време ще установите, че нямате проблеми със съня, справяте се доста по-добре със стреса и се чувствате по-уравновесени.

 

 

Велосипед

 

Също доста ефективно средство срещу целулита. Не е нужно да издъхвате по баирите (с цел по-силно натоварване на краката), нито скоростта да е висока. Но пък е хубаво да покарате минимум 45 мин. При карането на колело натоварвате предимно мускулите на краката, както и тези на задните части. Изключително подходящо е и за хора със здравословни проблеми, които имат нужда да влязат в по-добра кондиция и да укрепнат отслабналите си мускули. Повлиява добре колената и тазобедрените стави. Могат да го практикуват и хора с наднормено тегло, за които бягането не е особено подходящо.

 

 

Скачане на въже

 

Това ни е добре познато от детството. Скачането на въже е подходящо при оформянето на прасците, бедрата и задните части. Нужно ви е единствено въже и малко повече пространство. Нека продължителността бъде поне 30 мин с кратки паузи за почивка. Ако обаче сте с наднормено тегло, не ви препоръчваме скачането на въже!

 

 

Скачане на трамплин

 

Ликвидирането на мастните натрупвания е гарантирано. Стига ви обикновен трамплин с големина 2-4м с мрежа против падания, лесно преносим и който не заема много място. Скачането на трамплин активизира цялото тяло, включени са ръцете, също ( и предимно) долните крайници, коремните мускули, мускулите на таза. Освен това предизвиква ефект близък до този след масаж, а ставите не са под такова напрежение както при бягането. Подобряват се рефлексите, баланса и цялостната координация на тялото и се повлияват онези участъци с целулит така, както почти никое друго упражнение не би могло да даде желания ефект.

 

 

Аквааеробика и акваспининг

 

Аквааеробиката е абсолютен лимфодренаж против целулита. Важно е температурата на водата да бъде поне 28◦, тъй като в противен случай тялото ще се бори със студа и поради тази причина то ще „пази” мастните натрупвания, в това число и целулитът. Силата на водата подпомага циркулацията на кръвта и въздейства благоприятно движението на лимфата. Друг доста ефективен начин да преборите целулита е акваспинингът, или с други думи – колоездене под вода. Спинингът прилича на велоергометър, потопен във вода. И тук не е нужно да се напрягате, като вие самите определяте темпото и интензивността, а тренировките да бъдат съвсем леки.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top