Search
Филтрирай по...

Натуралните антиоксиданти стават все по-популярни!

Оксидативен стрес

 

Анти-ейджинг продуктите с антиоксидантна активност са все по-желани от потребителите, сочат данни от проучвания. Тези естествени съставки доказано подобряват здравето на кожата, оказват ефективно противостареещо действие, включително срещу ултравиолетовите лъчи, които ежедневно ощетяват кожата, предпазват организма от влиянието на оксидативния стрес и т.н.

Оксидативният стрес е ключов фактор в процесите на стареене. Той увеличава нивата на реактивните кислородни видове, които увреждат клетките, при което скоростта на образуване на свободни радикали се увеличава още повече.

Свободните радикали са силно реактивни странични продукти от определени биологични процеси, които увреждат клетките, тъканите и органите. Те ускоряват стареенето и задействат процесите на хронично възпаление. Естествените антиоксиданти под формата на хранителни добавки осигуряват стабилна защита от дегенеративните заболявания и забавят или предотвратяват увреждането на кожата, клетките, тъканите и органите.

Антиоксидантите предлагат изключителни ползи

Те защитават клетките от атаката на свободните радикали. Човешкото тяло може и само да произвежда антиоксиданти, но с възрастта тази му способност значително отслабва. В допълнение, нездравословният начин на живот допринася за генериране на високи нива свободни радикали. Но висококачествените хранителни добавки със съдържание на антиоксиданти значително намаляват щетите от стреса, лошата диета, тютюнопушенето, прекомерният прием на алкохол, кофеин и др.

МСМ (метилсулфонилметан) например, е един от най-ефикасните антиокиданти. Той представлява органична сяра, която доказано понижава нивата на възпаление, противодейства на стареенето и помага на организма да се справи с оксидативния стрес. Тъй като активира синтеза на колаген и значително подобрява общото състояние на съединителната тъкан, метилсулфонилметанът предлага значителни ползи за кожата, поддържайки нейната гладкост и еластичност. Обязнението за ефекта на МСМ върху кожата е, че сярата е ключов компонент на колагена – най-важният за кожата протеин. Сярата е важен градивен елемент и на кератина – основният структурен компонент на косата и ноктите.  МСМ поддържа дисулфидните връзки, важни за запазване на колагеновите нишки силни и здрави, и допринася за възстановяване гладкостта и еластичността на дермата. Подпомага структурната рамка на кожата и служи като градивен елемент за кератина и гликозаминогликаните.

Но действието на МСМ не се ограничава единствено до дермата. Тъй като сярата е хранителен компонент с ключово значение за защитата на ставите, сухожилията и съединителната тъкан, МСМ успешно се използва и за поддържане здравината и мобилността на ставите.

 

 

Прочетете още:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top