Search
Филтрирай по...

Омега-3 подобрява мозъчната функция у деца и възрастни!

Рибено масло

 

 

През последните няколко години омега-3 полиненаситени мастни киселини се превърнаха в една от суперзвездите на доброто хранене. Но какво точно представляват омега-3? Те са незаменими мастни киселини, които включват ейкозапентаенова киселина (EPA), докозахексаенова киселина (DHA) и алфа-линоленова киселина (ALA).  Необходими са за поддържане нормалните функции на мозъка и са съществена част от процеса на изграждане на нови клетки, подпомагат централната нервна и сърдечно-съдова системи, важни са за усвояването на хранителните вещества, поддържат зрението.

 

Омега-3 са от решаващо значение за правилното развитие на мозъка и зрителните функции при деца и възрастни. Предпазват невронните структури от възпаления, оксидативни увреждания и разрушение, и подобряват познавателните функции. Доказано е, че недостигът на омега-3 мастни киселини, може да доведе до депресия, безпокойство, агресивност, деменция, липса на концентрация, хиперактивност и др. Омега-3 притежават силна противовъзпалителна активност, която действа още на клетъчно ниво, поради което се смята, че приемът им намалява риска от някои хронични заболявания.

 

Благодарение на страхотния си ефект върху функциите на невротрансмитерите, омега-3 мастни киселини се препоръчват в случаите на поведенчески и емоционални разстройства у деца и взрастни. Много изследвания например сочат, че допълнителният прием на омега-3 значително облекчава състоянието при синдром на хиперактивност и дефицит на вниманието – проблем, който все по-често се среща у съвременните деца. Според други проучвания, недостигът на омега-3 в детска възраст е свързан с отслабена способност за четене и запаметяване на нова информация у деца. Заради противовъзпалителното си действие, омега-3 могат да се използват в лечението на състояния като затлъстяване, астма, инфекции на горните дихателни пътища.

 

Постъпването на достатъчно омега-3 в детския организъм е от решаващо значение за интелектуалното и дори – социално развитие на децата. В случай, че хранителният режим на детето е беден откъм източници на омега-3, могат да настъпят някои сериозни усложнения в нормалното развитие. Това може да се предотврати чрез допълнителен прием на 100% пречистено, молекулярно дестилирано рибено масло.  

 

Revita Ви препоръчва:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top