Search
Филтрирай по...

Омега 7 потиска хроничното възпаление и противодейства на метаболитния синдром!

диабет, затлъстяване, омега 7Сериозната връзка между хроничното възпаление и прекомерното натрупване на мастна тъкан е категорично доказана. Повечето специалисти твърдят, най-големият виновник за появата на хронично възпаление и натрупването на мазнини, е ензимът SCD1. Ензимът SCD1 (Стеарил-КоА-Десатураза), участва в процесите по натрупване на мазнини и повишената му активност води до затлъстяване, забавяне на метаболизма, метаболитни заболявания, сърдечно-съдови нарушения и др. 

 

Установено е, че разрушаването на гена за SCD1 у лабораторни животни, намалява нивата на хронично възпаление на мастната тъкан и повишава чувствителността на тъканите към инсулина. По-просто казано, потискането дейността на ензима Стеарил-КоА-Десатураза:

 

 

Последните клинични изследвания показват, че допълнителният прием на омега 7 мононенаситени мастни киселини, има почти същите ползи за организма, каквито ползи предоставя потискането на ензима SCD1!

 

Проучвания, проведени върху животни също показват, че прилагането на омега 7 в диетата, понижава нивата на мазнините, чието наличие е свързано с дейността на възпалителнит цитокини. В същите случаи, омега 7 мастни киселини потискат възпалението у клетките на черния дроб, което пък намалява риска от развитие на чернодробна стеатоза.

 

Днес науката разполага с категорични данни за това как омега 7 мастни киселини потискат хроничното възпаление и в резултат от това могат да предотвратят развитието на сърдечно-съдови заболявания. Така например, при едно проучване, в което участвали възрастни пациенти с високи нива на С-реактивен протеин, се оказало, че допълнителният прием на 210 mg омега 7 дневно, води до 73% по-ниски нива на С-реактвиния протеин в кръвта! Това са впечатляващи резултати, които след време могат изцяло да променят разбирането ни за лечението на много болести.

 

Изключителните резултати, които дава приемът на омега 7, се потвърждават и в друго мащабно проучване. Всички участници в него имали необичайно високи нива на  С-реактивен протеин (CRP) в кръвния поток – стойности по-високи от 3 mg/dL. В продължение на 30 дни участниците трябвало да приемат по 210 mg палмитолеинова киселина (омега 7) дневно. Към края на експеримента се оказало, че приемът на палмитолеинова киселина е довел до значително понижение в нивата на възпалителния маркер CRP. От 3 mg/dL в началото, стойностите на С-реактивния протеин се понижили до 1.9 mg/dL!

 

Това на практика означава с около 43% по-нисък риск от нарушения в дейността на сърдечно-съдовата система. Този ефект би бил изключително полезен и за лицата с абдоминално затлъстяване, метаболитен синдром, диабет и др., тъй като у много от тях нивата на CRP са високи.

 

Препоръчваме ви следните продукти:

Брилиант лук горене на мазнини

Брилиант лук отслабване

Брилиант лук коса и кожа

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top