Search
Филтрирай по...

Орехите пречистват организма от токсините

Орехите освобождават организма от токсинитеУчени от Изследователския център на болницата „Грифин” откриха още едно полезно свойство на орехите. В изследването си те посочват че ореховите ядки съдържат компоненти, които извеждат токсините от организма.

Специалистите са убедени, че ежедневната и редовна консумация на орехи може да направи „чудеса” с човешкия организъм. Ако в продължение на 2-3 месеца всеки ден хапвате по шепа орехи, тялото ви напълно ще се прочисти от натрупаните вредни вещества, посочват авторите на проучването.

В изследването участвали доброволци, страдащи от затлъстяване с индекс на телесната маса, надвишаващ 25. Всички те имали метаболитни нарушения, като обиколката на талията при мъжете била средно над 100 см, а при мъжете – около 88 см. Частниците били разделени на две групи, като хората от първата група ежедневно трябвало да изяждат по 56 гр орехи, а онези от втора – хапвали каквото пожелаят, само без орехови ядки.

Резултатите показали, че общото състояние на доброволците от първа група, значително се подобрило след двумесечната консумация на орехи. Учените открили значителни подобрения в дейността на епителните клетки, покриващи вътрешната повърхност на съдовете и сърдечните кухини. Орехите са доста калорични, но въпреки това консумацията им не носи опасност за телесното тегло, категорични са учените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top