Search
Филтрирай по...

Очистете черния дроб и кръвта от токсините с лапад!

акне псориазис

 

 

Къдравият или както го наричат още – жълт лапад, е отличен детоксикатор, който традиционно се използва за пречистване на кръвта и черния дроб. Ботаническите му имена включват Rumex crispus, Rumex aquaticus, Rumex acetosella (киселец), Rumex alpinus и Rumex obtusifolius. Принадлежи към семейство Лападови (Polygonaceae), а за лечебни цели се използват листата и корените.

 

Подпомага детоксикацията по няколко начина:

-стимулира производството на жлъчка, която подпомага храносмилането, особено на мазнините;

-подобрява чревната перисталтика и предотвратява застоя на отпадъци в червата;

-увеличава честотата на уринирането и извеждането на токсините от пикочната система.

Оказва се, че детоксикиращото действие на къдравия лапад се проявява на няколко нива: предотвратява натрупването на токсини в черния дроб, жлъчния мехур и кръвния поток, и насърчава очистването на стомашно-чревния тракт.

 

Мощен антиоксидант

Жълтият лапад е отличен източник на антиоксиданти, които забавят и дори предотвратяват окислителното увреждане. Окислителното увреждане е процес, който се случва на клетъчно ниво. Резултатът от тази атака води до увреждане на клетките и ускорено стареене. Проучванията са категорични, че екстрактът от жълт лапад ефективно намалява оксидативния стрес, компонентите в състава на растението улавят свободните радикали и предотвратяват окислителните увреждания, включително в чернодробната тъкан.

 

Унищожава паразитите

Много съвременни изследвания показват, че лападовият екстракт проявява значителна защита срещи всевъзможни гъбички, вируси и други вредители, които понякога имат пагубен ефект върху здравето. Има силно антибактериално и противогъбично действие. Екстрактът от корена е много ефективен при хронични и остри възпаления на дихателната система, гърлото и носните проходи.

 

 

Подобрява храносмилането

Много често къдравият лапад се препоръчва за намаляване на стомашните киселини и подобряване на храносмилането. Стимулира храносмилателните функции чрез увеличаване производството на храносмилателни ензими и стомашна киселина. Коренът на лапада съдържа вещества, изключително ефикасни при състояния след прекаран хепатит. Те улесняват обработката на мазни храни и предотвратяват застоя на токсини в червата. В комбинация с женско биле, разхлабващото и очистващото му червата действие става още по-силно и бързо.

 

Тъй като има силно изразен кръвопречистващ ефект, жълтият лапад противодейства дори на вътрешни токсични натрупвания от типа на кисти или тумори. Ето защо много билкари препоръчват извлек от жълт лапад срещу всевъзможни заболявания на кръвта и кожни проблеми като акне, псориазис, екзема и херпес зостер. За да се елиминират токсините от кръвта, е необхдодимо повече време, но това си остава най-добрият метод за успокояване и изчистване на кожата.

 

Лападът е богат на витамини (основно от В групата) и на много минерали, включително желязо, поради което често се препоръчва и на хора, предразположени към анемия.

 

Благоприятният ефект на лапада при кожни заболявания и лошо храносмилане, е клинично изследван и доказан.

 

Още заболявания и състояния, които бързо се повлияват от приема на екстракт от къдрав лапад: диабет, ушни и очни инфекции, пикочни инфекции, умора, треска, грип, язва, подуване на жлезите и др.

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top