Резултатите показали, че при консумацията само на месо без вино нивото на холестерол се повишават с 97% за 4 дни. Високият холестерол е причина за натрупването на плаки в кръвоносните съдове, което крие сериозен риск от запушване, образуване на тромби и сърдечносъдови заболявания. Полифенолите в червеното вино са вид антиоксиданти, спиращи абсорбцията в червата на попадналите вредни съединения след консумацията на месо. По този начин те не се включват в кръвния поток и не образуват „лош“ холестерол. Това е и една от причините да се смята, че червеното вино е полезно за сърцето и намалява риска от сърдечносъдови проблеми, обясняват специалисти.
Начало » Полифенолите от червеното вино свалят холестерола
Полифенолите от червеното вино свалят холестерола
- Автор: Sonia
- януари 25, 2013
- 11:24
- No Comments