Search
Филтрирай по...

По-млади, по-здрави, по-красиви – ето как!

продукти за красота

 

 

С напредването на възрастта, ние започваме да губим все по-голяма част от хранителните вещества, „отговарящи“ за това да се чувстваме щастливи, здрави и млади. Попълването на тези празнини чрез поддържане на подходящата диета, както и с прием на правилните хранителни добавки, може чувствително да забави и отложи процесите на физическото стареене!

 

 

След достигането на 50-годишна възраст, на организма му става все по-трудно да извлича всички полезни вещества от храната, нужни за доброто здраве и нормалното функциониране на сърцето, храносмилателната система костите и мускулите, както и когнитивната дейност. Тогава храносмилателния тракт започва да произвежда все по-малко хранителни ензими, и именно това е основната причина да не можем вече да абсорбираме така успешно полезните вещества от храната.

 

 

Сред многото хранителни вещества, които с годините започват да липсват на организма, са витамините В6, В12, С, D, E, К и К2, фолиева киселина, холин, както и голям брой основни минерали като калций, магнезий, калий и цинк. Тези ключови вещества могат да бъдат допълвани към диетата, за да не се стига до липсата им в организма, която неминуемо би довела до проблеми с общото физическо и здравословно състояние.

 

 

Тук можем да си помогнем, като приемаме мултивитамини, които обаче не са синтетични, а са иззети от пресни храни. Една добра идея са Алайв мултивитамини, които съдържат богата гама екстракти от суперхрани (боровинки, къпини, богати на хлорофил зеленолистни зеленчуци, водорасли, китайски гъби и др). Продуктът е с много високо качество и е произведен от американската компания Nature’s Way.

 

Мултивитамини

 

Друг сериозен проблем, свързан с напредването на възрастта, е загубата на мускулна маса, която води със себе си потенциално ограничаване на физическата активност и в по-сериозни случаи – трудности при справяне с ежедневните задължения. В този случай е важно не само да следим за необходимите витамини и минерали, които приемаме, но и за калориите. Често с годините, хората постепенно губят апетита си, а това води до неусетно понижаване на приема на калории под здравословния минимум. Като пряка последица от това се проявява загубата на мускулна маса. Не бива да се забравя, че тук не става въпрос само за мускулите, поддържащи костната система, а и за т.нар. гладка мускулатура, както и за мускулите, влияещи пряко дейността на някои органи, най-важният от които естествено е сърцето.

Загубата на мускулна маса е един от основните проблеми, свързани с остаряването. Той може да повлияе качеството на живота като цяло. Ето защо, поемането на достатъчно количество протеини, комбинирано с умерена физическа активност е изключително важно за хората в по-напреднала възраст. Задължително е даже, да се включат и подходящи за случая хранителни добавки.В случая, най-подходящи са аминокиселините, които поддържат нормалното състояние на мускулите.

 

Растителните протеини са много полезно решение на този проблем. За да може да функционира правилно, човешкият организъм ежедневно се нуждае от протеини. Но както знаем, честата консумация на месо и животински продукти, може да има неблагоприятно въздействие върху здравето. Тук на помощ идват протеините, иззети от пълноценни растителни източници. Можете да опитате с продукта Растителен протеин на канадската компания Natural Factors, който комбинира житни и бобови храни за максимален ефект и полезност!

 

Растителен протеин

 

Тук е момента да се кажат няколко думи и за една от т.нар. супер храни – спирулината. Тя е синьо-зелено водорасло, обитаващо леко солените алкални води на много езера. Дължи ценните си качества на факта, че предлага в богати количества не само антиоксиданти и омега киселини, но също и аминокиселини, витамини и микроелементи.

 

Спирулината на Nature’s Way, съдържа 65% белтъчини и е качествен източник на енергия и жизненост. Може да я приемате и в случай, че сте на нискокалорична диета с цел редукция на теглото. Всички полезни качества на спирулината в продукта са запазени!

 

Морски водорасли

 

Активният начин на живот е нещо което не бива да пренебрегваме, ако искаме да остареем в добро здраве. Благодарение на редовното движение и физически натоварвания, организмът редовно произвежда ендорфини-  хормони, които са „отговорни“  за добро настроение и моментите на еуфория. Постоянният стрес, напротив, е един от най-големите врагове на здравето и добрия външен вид.

 

 

 

Балансът

 

Намирането на точния баланс между правилната диета и подходящия прием на калории, физическите натоварвания и включването на хранителни добавки, може да бъде сложно предизвикателство за обикновения потребител, който често бива заливан с тонове информация, касаещи правилното хранене и ползването на добавки.

 

Според  доктор Кимбърли Олсън от Тексас, един от създателите на линия добавки съдържащи супер храни, всички полезни елементи са изключително важни във всеки един етап от живота. Когато се появят признаци на преждевременно остаряване, това е сигнал че най-вероятно някой от елементите не се приема в нужната доза и липсва на организма. На запитване ако трябва да избере само най-важните, на кои би се спрял, той посочва добавките съдържащи супер храни, пробиотиците и хранителните ензими. Препоръчва също консумацията на 100 % чист екстракт от Акай Бери за здрава кожа, нокти и коса. Както и разбира се ежедневен прием на органични течни мултивитамини. Той специално подчертава и тезата си, че от това какви продукти консумираме в младостта си, до голяма степен зависи това как ще се чувстваме когато възрастта ни напредне. „Искам хората да разберат, че храните които приемат днес са нещо като банков депозит – или теглиш от него, или внасяш. Помислете за това следващия път когато избирате храна и мислете в перспектива. Това, което консумирате днес и утре, ще даде отражение на здравословното ви състояние и външния ви вид на един по-късен етап.“

 

Екстрактът от акай бери в продукта на Nature’s Way, е стандартизиран до 10% полифеноли. Той е източник на силно концентрирани антиоксидантни съединения, които забавят стареенето и стопират процеса на преждевременно стареене.

 

Акай

 

Как да върнем стрелките назад?

 

Въпреки че мнозина възприемат остаряването в добро здраве по-скоро като опит да върнат биологичния часовник назад и едва ли не да се радват на втора младост, надвивайки процесите на стареене, не е добре това да се превръща във фикс идея, съветват експертите. По-реалната цел е, стареенето просто да се забавя, доколкото е възможно. Има много погрешни стъпки в ежедневието, които могат да „забързат“ часовника, и като цяло хората са наясно с тях – лош избор на храна, липса на физическа активност, стрес, недоспиване или некачествен сън. След като целта е уточнена, идва ред на изключването на факторите, ускоряващи процесите на стареене.

 

Философията на здравословното състояние е да се търси златния баланс между натрупаните години и качеството на ежедневния живот. Много доктори, специализирани в тази област, конкретизират компонентите на стратегията, наблягайки на промени в начина на хранене, приемът на подходящи за възрастта и общото здравословно състояние хранителни добавки, както и опитите за повлияване на някои медицински състояния без помощта на лекарства или с възможно най-малки дози, ако здравната картина го позволява. Висококачествените храни, богати на различни полезни елементи, са ценен помощник в тази посока, тъй като те по правило се абсорбират по-успешно и водят до по-ефективно хранене и леко храносмилане. Диетите, богати на антиоксиданти и омега-3 мастни киселини са между най-препоръчваните за хората, които държат да забавят процесите на стареене в организма си.

 

 

Здрави отвън и отвътре

 

За постигането на постоянна супер форма, не са за подценяване и грижите за кожата, която както знаем е най големият човешки орган. Здравословната и балансирана диета, движението и правилните добавки могат да бъдат печелившата формула за справянето с тази цел.

 

За момента, единственият начин напълно да „измамим“ природата, е като използваме колаген под формата на добавка, тъй като именно в тази форма той е по-полезен и достъпен за тялото, отколкото в естествения си вид!

 

Колагенът подхранва тялото не само отвътре. В много голяма степен, красивият вид на кожата се дължи именно на него. Дали го приемате за да помогнете на тялото си отвътре, или конкретно на неговата „обвивка“ – кожата, той действа едновременно и на двата „фронта“, помагайки на хората едновременно да се чувстват и да изглеждат добре.

 

Препоръчваме Ви продукта Хидраплениш, чието ефективно и безопасно действие, е доказано от множество клинични проучвания. Хидраплениш е източник на хидролизиран колаген тип 2, който се усвоява перфектно от тялото, хиалуронова киселина и хондроитин сулфат. Редовният прием на Хидраплениш, допринася за хидратацията на кожата в дълбочина, редуцирането на бръчките и регенерирането на кожните слоеве. В допълнение към това, Хидраплениш поддържа костите и ставите в много добро здраве!

 

Колаген тип 2

 

Емоционална и мотивационна подкрепа

 

Активният и едновременно с това здравословен начин на живот става все по-важен за общото ни състояние с напредването на възрастта. Въпреки всичко обаче, на практика е невъзможно да се „скрием“ напълно от стреса – той дебне навсякъде около нас. Ето защо постижимата цел е да се научим да го контролираме и да се справяме с него, преди той да се е превърнал в хроничен. Последното често дава видими и за съжаление неприятни резултати.

 

„Стресът може да повлияе на здравословното ни състояние по най-разнообразни начини, за които дори не се замисляме“, обяснява доктор Марк Кейлър от Ню Джърси, който се занимава с разработването на хранителни добавки, подпомагащи процеса на здравословното стареене. Постигането на поставените цели е много по-трудно без емоционална и мотивационна подкрепа. Човек може да ползва най-добрите добавки, но ако не  е мотивиран в начинанието си, едва ли ще постигне желания ефект. Страст, мотивация, вдъхновение – това са ключовите елементи за дълъг живот в добро здраве.

 

Продуктът Антистрес и добро настроение, на Natural Factors, предлага много ефективна защита срещу стреса. Антистрес и добро настроение, е вегетарианска билкова формула, която тонизира нервната система, снема напрежението и подобрява настроението по съвсем естествен начин!

 

Стрес релакс

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top