Search
Филтрирай по...

Пробиотиците борят запека при децата

Пробиотиците борят запека при децатаЧипс, снакс и Зрънчо… Това са само част от любимите храни на децата. Едва ли има майка, която с радост да позволява на малчугана си да хапва тези не дотам здравословни неща. Те обаче са навсякъде и децата не могат да им устоят. Вече има редица доказателства, че заседналият начин на живот (пред компютъра и телевизора), липсата на спорт и тези храни са основната причина за наднорменото тегло при децата и запека, който е последствие. Има ли начин родителите да се справят с тези проблеми? Наскоро проведено проучване в Холандия показа, че решението са пробиотиците. Децата, които ежедневно приемат пробиотици с храната си са предпазени от запек, стомашно-чревната им система работи по-добре и преработва храната без проблеми. Според изследователите малчуганите трябва да вземат от “добрите бактерии” поне 4 седмици, за да има положителен ефект.
В проучването на холандските учени са участвали 30 деца на възраст между 3 и 16-годишна възраст. Те приемали пробиотици всеки ден в продължение на 3 месеца. Изследователите установили, че още след първия месец проблемът със запека и другите стомашни неразположения при малчуганите изчезнал.
Статистиката сочи, че у нас 20 % от децата между 7-18 години са с наднормено тегло, като една четвърт от тях са със свръх тегло. Темповете на разрастване на проблема са драстични. Учените смятат, че след 10 години проблемът ще засегне 25 дори 30% от децата. Килограмите започват да се трупат още от най-ранна детска възраст.

Ревита Ви препоръчва

Примадофилус Кидс, 80 mg

Перли WINTER+ (Зимен сезон)

Перли YB (ферментационен баланс)

Перли IC (Интензив)

Перли Ацидофилус

Примадофилус, 63 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top