Search
Филтрирай по...

Проверете как функционира мозъкът ви само за няколко секунди!

мозъчна дейност

 

 

Представяме ви един прост тест, който ще ви помогне да разберете как е „настроен” вашият мозък!

 

мозък

 

Картинката с въртящия се силует вече обиколи виртуалния свят и се утвърди като доказан метод, който с точност определя дали мозъкът си служи с логиката или съвсем обратно – с емоциите.

 

как функционира мозъкът

 

Автор на Silhouette Illusion, е японският дизайнер Нобуюки Каяхара (Nobuyuki Kayahara).

 

Много е лесно. Ако ви се струва, че женският силует се върти по посока на часовниковата стрелка, се счита че по-развита е дясната половина на мозъка ви. Ако пък смятате, че силуетът се върти обратно на часовниковата стрелка, то тогава по-активна е дясната половина на мозъка ви.

 

Дясно полукълбо

 

Ето какво е значението на двете мозъчни полукълба!

 

 

Ляво полукълбо

 

Лявото полукълбо на мозъка обработва вербалната информация. То анализира и следва логиката. Човекът, чието ляво полукълбо е по-развито, лесно и с точност помни факти, дати, имена. Той е последователен в действията си и не се води от емоции. Всичко там е анализ и логика.

Обикновено има изявени математически способности, много аналитично мислене и перфектна ориентация във времето и пространството.

 

 

Дясно полукълбо

 

Дясното полукълбо обработва невербалната информация. По-конкретно – това е информацията, поднесена не с думи, а чрез образи, символи и музика. Дясното полукълбо мечтае, фантазира и „вижда” света по коренно различен начин от лявото – а именно – в тяхната цялост, без логични анализи.

Най-често хората с по-развито дясно полукълбо имат изявени способности в музиката, писането, изобразителното изкуство и др. Повечето от тях не се оринетират добре, не притежават никакви математически способности. Не следват никаква логика. Може да имат изключително силно развита интуиция и да бъдат емпати.

 

 

И още нещо… Според Нобуюки Каяхара, хората, които успеят да променят посоката на движение на женския силует, притежават коефициент на интелигентност над 160! Вие опитахте ли? Защото ако сте успели, то най-вероятно сте с по-развито дясно полукълбо. Ако не сте успели да промените посоката или пък ви е било доста трудно да го направите, то най-вероятно сте човек на логиката и рационалността, и сте по-практични.

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Проверете как функционира мозъкът ви само за няколко секунди!”

  1. Марина

    Не се движи. Има прекъснат крак в ляво и дясно , а нашия мозък запълва празнините в зависимост кое полукълбо е активно.

  2. “Много е лесно. Ако ви се струва, че женският силует се върти по посока на часовниковата стрелка, се счита че по-развита е дясната половина на мозъка ви. Ако пък смятате, че силуетът се върти обратно на часовниковата стрелка, то тогава по-активна е дясната половина на мозъка ви.” – все дясната страна…

  3. Димитър Кръстев

    Измама!
    Много ясно се вижда как фигурата се върти по посока на часовниковата стрелка или обратно и след малко сменя посоката въртенето! Има съвсем ясно забележим “прескок” преди да смени посоката!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top