Search
Филтрирай по...

Ресвератрол вместо фитнес?

Ресвератрол вместо фитнес?Според изследвания, проведени от френски учени, ползите от ежедневната консумация на чаша червено вино могат да се сравнят със здравословния ефект от практикуването на физическа активност.

Неочакваното откритие е публикувано още преди няколко години в американското научно списание FASEB, където се посочва, че благотворното действие на червеното вино се дължи на съдържащия се в него ресвератрол.

Изследователите са на мнение, че този естествен химикал, намиращ се в състава на червеното вино, понижава нивата на „лошия“ холестерол и изчиства артериите от шлаки. В изследването се казва още, че ресвератролът поддържа мускулите в кондиция и спомага за изгарянето на излишните мазнини, дори при липса на редовни спортни занимания.

Учените са категорични, че ресвератролът подобрява клетъчния метаболизъм и допринася за перфектното функциониране на митохондриите, които играят ролята на енергийни центрове на клетките.

Приемът на ресвератрол, допълват още специалистите, може отчасти да компенсира вредните последствия от заседналия и физически неактивен начин на живот. За онези, които не обичат червено вино, на пазара отдавна се предлага и ресвератрол под формата на хранителни добавки.

Ресвератролът е изключително мощен антиоксидант, който може да бъде ефективен дори в превенцията и лечението на ракови заболявания и срещу възпалителни процеси от различен произход.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top