Search
Филтрирай по...

Само за мъже: как да увеличите нивата на тестостерон без риск за здравето?

Тестостерон
Има как да се справите с ниския тестостерон!

Не само жените се сблъскват с хормонални промени след определена възраст. Мъжете също преминават през подобно състояние, известно като андропауза или „мъжка менопауза“, характеризиращо се с постепенно понижаване нивата на тестостерон. Този процес обикновено започва още след 30-годишна възраст. 

Кои са причините за недостига тестостерон?

Установено е, че 35% от мъжете на 70-годишна възраст и повече, и 50% от мъжете, прехвърлили осемдесетте имат занижен тестостерон. Този проблем е по-често срещан в случаите на наднормено тегло, затлъстяване и слаба физическа активност, сочат изследванията. Затлъстяването, диабетът и метаболитният синдром също увеличават риска от андрогенен дефицит (включително недостиг на тестостерон) и могат да бъдат предпоставка за сърдечно-съдови заболявания. Нещо повече – много изследвания показват, че при мъжете с нормално телесно тегло синтезът на тестостерон се увеличава след интензивни тренировки, докато при онези с наднормено тегло не се наблюдава повишение в нивата на хормона.

Основните фактори, провокиращи спад в тестостерона са напредването на възрастта, повишените нива на лутеинизиращия хормон (предполага нарушена функция на тестисите), затлъстяването и тютюнопушенето.

Другият проблем е увеличението в нивата на SHBG – свързващият половия хормон глобулин, което се засилва с напредване на възрастта. SHBG се свързва с тестостерона в кръвта, което означава, че той вече не е на разположение в организма. Ниското производство на тестостерон, плюс повишението в нивата на SHBG, създава двоен проблем за възрастните мъже и активизира неприятните симптоми.

Кои са симптомите при ниски нива на тестостерона?

Ниският тестостерон води след себе си редица неприятни последствия: понижено либидо, еректилна дисфункция (16%), остеопороза /фрактури на костите, нарушения на съня, лошо настроение и летаргия, намаляване на физическата издръжливост, покачване на мазнините и намаляване на мускулната маса, загуба на коса.

Кои хранителни вещества могат да спомогнат за естественото увеличаване на тестостерона?

  • Екстракт от ашваганда – тази адаптогенна билка поддържа нормалните нива на тестостерона при мъжете. Предлага се под формата на хранителни добавки с изцяло естествен механизъм на действие. Ашваганда е традиционно използвана в аюрведичната медицина с цел регулация на хормоналния баланс и подобряване способността на организма да саморегулира ключовите системи. Приемът й благоприятства неврологичната, репродуктивната и ендокринната функции, и производството на енергия. Активните компоненти на тази билка включват алкалоиди (изопелетиерин, анаферин), стероидни лактони (санолиди, саферини) и сапонини. Ашваганда е мощен антиоксидант с имуномодулиращи и адаптогенни свойства, който помага на тялото да се справи със стреса, и повишава нивата на тестостерон при мъжете.
  • 3,3′-дииндолилметан (DIM) – активно съединение, метаболизиращо се в организма чрез прекурсора индол-3-карбинол, чиито източници са кръстоцветните зеленчуци. Има научни доказателства, че дииндолилметан притежава противоракова активност, включително по отношение на рака на простатата, както и че балансира нивата на дехидротестерона (DHT), чиито повишени стойности причиняват ранно оплешивяване. Дииндолилметан поддържа хормоналния баланс и има силно противовъзпалително, антиоксидантно и имуностимулиращо действие. 
  • Екстракт от кордицепс – вид медицинска гъба гъби с антиоксидантни и имуномодулиращи ефекти, която насърчава производството на тестостерон и подобрява спортните постижения при мъжете.

Други нутриенти, насърчаващи производството на тестостерон

Важно роля сред тях заема цинкът, който подпомага метаболизма на протеините, подобрява сексуалната функция и регулира тестостероновите нива. При по-възрастните мъже с дефицит на цинк, ежедневното добавяне на минерала в продължение на шест месеца, води до повишаване на серумния тестостерон. Цинкът също така инхибира активността на ензима 5-алфа-редуктаза, който превръща тестостерона в неговия метаболит дихидротестостерон. Счита се, че дихидротестостеронът е основна причина за оплешивяването и уголемяването на простатата. Други хранителни вещества, насърчаващи производството на тестостерон са витамин D3, който повишава нивата на тестостерон с 30% при мъжете с наднормено тегло и хром, чиито недостиг е свързан с недостиг на тестостерон при диабет тип 2.

Доверете се на натуралния продукт Testosterone Boost Ultimate /Тестостерон формула за мъже/, който отключва мъжката сила по естествен начин!

Testosterone Boost Ultimate е природна формула, която насърчава здравословната продукция на тестостерон при мъжете. Комбинира пълния спектър активни вещества, съдържащи се в патентования екстракт от ашваганда – KSM-66 Ashwagandha ™ с цинк, витамин D3 и витамините В6 и В12, холин и хром, екстракт от органик кордицепс, 3,3′-дииндолилметан (DIM) и екстракт от черен пипер BioPerine®, който подобрява бионаличността и усвояването на всички природни съставки в продукта. KSM-66 е източник на най-високата концентрация активни вещества, открити в корена от ашваганда и е един от най-добре проучените екстракти от ашваганда на пазара. Проучвания показват, че KSM-66 екстрактът от ашваганда намалява стреса, повишава енергията и издръжливостта, и подобрява сексуалната функция при мъжете. 3,3′-дииндолилметанът (DIM) е отличен хормонален балансьор, екстрактът от кордицепс повишава енергията и имунната функция, хромът стабилизира нивата на кръвната захар, а холинът подпомага мозъчната функция.

Вземете Testosterone Boost Ultimate – натуралната, супер ефективна формула, с чиято помощ отново ще се чувствате тонизирани, енергични и уверени в своята сексуална сила!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top