Search
Филтрирай по...

Сигурна защита срещу вагиналните инфекции с женски пробиотици!

Вагинална кандидоза

 

 

Повечето хора са наясно колко полезни са пробиотиците за нормалните функции на стомашно-чревния тракт – обработка на храната и усвояване на полезните вещества, редовно изхождане и превенция срещу ентеровируси и т.н. Полезното действие на пробиотиците обаче, не свършва тук.

 

През последните години са открити сигурни доказателства, че поддържането на балансирана чревна флора е от значение за всички органи и системи в организма. Това се отнася дори за нервната система и мозъка, чиято функция – категорични са все повече специалисти, е пряко зависима от наличието на достатъчно добри бактерии в чревната флора.

 

Пробиотици и женско здраве

Народната медицина отдавна препоръчва консумацията на кисело мляко с цел превенция на различни вагинални инфекции. Оказва се, че това не са празни приказки и съвременните проучвания категорично го доказват.

 

Според много специалисти в областта на женското здраве, профилактичният прием на специализирани пробиотични формули значително намалява риска от рецидив на една от най-разпространените вагинални инфекции – вагиналната кандидоза.

 

Вагиналната екосистема е много чувствителна. Лактобацили са полезни бактерии, изключително разпространени във влагалището. Те поддържат Ph около 4.2. Когато този Ph баланс се наруши, се стига до свръхрастеж на гъбични организми като Candida albicans, в резултат от което се развива и вагинална кандидоза.

 

Сред многото фактори, които повлияят върху вагиналното рН, са безконтролният прием на антибиотици, стероидни лекарства, спермицидни контрацептиви или хапчета за контрол на раждаемостта, неправилна употреба на тампони, диабет, затлъстяване, чести посещения на басейн, носене на изкуствено или прекалено тясно бельо и др.

 

Допълнителният прием на пробиотици, особено тези, които съдържат основните бактериални култури за нормално вагинално здраве, е отлична превенция срещу патогенните микроорганизми.

 

Как да изберете най-добрите правилните пробиотици?

Има специфични бактериални култури, които са отговорни за защитата на вагината и отдалечените тъкани от атаката на „лошите” бактерии. Когато избирате пробиотик в подкрепа на интимното здраве, трябва да сте сигурни, че продуктът съдържа необходимия вид полезни бактерии, както и че те са в достатъчно високи количества.

 

Бактериалните култури, които доказано прекъсват свръхрастежа на нежеланите микроорганизми, са Lactobacillus и Acidophilus. Тези полезни бактерии работят съвместно, за да създадат здравословна екосистема, която е невероятно устойчива срещу патогените!

 

Revita ви препоръчва:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top