Search
Филтрирай по...

Силата на невероятните антиоксиданти!

Антиоксиданти

Напоследък се говори много за така важните антиоксиданти и способността им да се борят срещу свободните радикали. Проблемът е в това, че повечето хора нямат ясна представа какво точно представляват антиоксидантите, как точно защитават здравето и защо наистина са толкова важни.

Какво представляват свободните радикали? За да разберем ролята на антиоксидантите, трябва да научим повече първо за свободните радикали. Те са молекули, странични продукти на метаболитния процес, известен като оксидация. Въпреки че се срещат естествено в тялото, твърде високите количества свободни радикали могат да имат опасни последствия за здравето.

Прекомерното излагане на цигарен дим и замърсен въздух натоварва тялото със свободни радикали. Това е основната причина за увреждането на клетките и развитието на сериозни заболявания. С негативното въздействие на свободните радикали се борят именно антиоксидантите – те възпрепятстват окислителните процеси и значително подобряват общото здраве. Антиоксидантите се съдържат в редица храни и също така могат да се открият в много хранителни добавки. Много важно е да знаем, че за да бъде в оптимално добро здраве, организмът се нуждае от различни антиоксиданти.

Антиоксиданти в диетата. Консумацията на повече антиоксидантни храни, включително свежи зеленчуци и плодове, е добър старт. Антиоксидантите се съдържат в различни храни и за да получите максимални ползи, трябва да си ги набавяте от различни източници. Жълтите и оранжевите зеленчуци например, съдържат антиоксиданти, различни от онези, открити в състава на червените, лилавите и зелените зеленчуци. За да бъде истински здравословна диетата ви, ще трябва да избягвате преработените храни и да ограничите алкохола и захарта.

Добавките също са важни. Въпреки че фокусът трябва да бъде основно върху свежите и здравословни храни, реалността е такава, че много често оптимално здравословната диета е мисия невъзможна. Тук на помощ идват хранителните добавки със съдържание на мощни антиоксиданти.

Добавянето на витамини, минерали и фитохимикали към диетата, осигурява защита срещу много от токсините, с които се сблъскваме всеки ден.

Ето кои са видовете антиоксиданти и на кои органи и системи помагат:

Подкрепа за имунната система – бета-каротин, витамин С и витамин Е.

Подкрепа за простатата – ликопен.

Здраве на очите – бета-каротин, лутеин и зеаксантин.

Здраве на уринарния тракт – проантоцианидини (един от най-добрите източници на проантоцианидини, е червената боровинка).

Сърдечно здраве – флавоноиди.

Здраве на кожата – комбинация от астаксантин, бета-каротин и витамин Е.

Revita Ви препоръчва антиоксидантите на Nature’s Wayплодов и зеленчуков! Те съдържат патентовани смеси от плодове / зеленчуци, които имат силна антиоксидантна активност и допринасят за защитата на организма от свободните радикали, на които ежедневно сме изложени!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top