Search
Филтрирай по...

Спете повече, за да отслабнете

Спете повече, за да отслабнетеИма ли начин да отслабнете без страшни диети и изтощително спортуване? Отговорът е “Да”. Звучи прекалено хубаво, за да е истина, нали? Наскоро проведено проучване в Нова Зеландия показва, че здравият и спокоен сън през нощта предпазва от затлъстяване. И това не е всичко – резултатите сочат, че ако си лягате рано и спите достатъчно може да загубите няколко излишни килограма. Учените от Нова Зеландия направили редица тестове с 240 деца. Те проследили колко време и дали малчуганите спят спокойно. Оказало се, че има пряка връзка между липсата на сънят и увеличаването на боди мас индекса. Колкото повече време прекарвали в леглото децата, толкова по-малко проблеми с килограмите имали.
Паралелно проучване било направено и в Чикаго (САЩ). Там изследвали 10 доброволци с наднормено тегло. Половината от възрастните трябвало да спят по 5.5 часа, а другата половина – 8.5 часа. Оказало се, че хората, които спят повече губят тегло без проблеми. Според учените, ако те го съчетаят с разумно, здравословно хранене резултатите ще дойдат много бързо.
Изследователите са категорични, че добрият сън помага за засилване на метаболизма и това е в основата на загубата на тегло.

Ревита Ви препоръчва

Izi Night, 252 mg

Жълт кантарион, 420 mg

Спокойна нощ, 440 mg

Добро настроение, 471 mg

Дамиана (лист), 400 mg

Маточина (лист), 490 mg

Глог (плод), 510 mg

Валериана (корен), 530 mg

Валериана, 525 mg

Мелатонин, 2.5 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top