Search
Филтрирай по...

Стивън Сътън: една история за силата на духа и тежкия път към смъртта

как се живее с ракСтивън Сътън, едно обикновено момче на 19 години, страда от тежко заболяване: рак на дебелото черво. Поставят му диагнозата, когато Стивън е едва 15 годишен. За съжаление операцията, която му правят тогава, решава проблема за кратко. Туморът е премахнат, но само година по-късно се връща отново.

На 16 Стивън вече е наясно, че не му остават много дни. Но вместо да се отчае и откаже от всичко, болното момче решава, че преди да умре ще изпълни някои свои мечти. Сътън изготвя списък от 46 неща, които да направи, преди да си отиде от този свят. Много от тях той успява да осъществи.

Стивън посещава известния стадион Уембли и се среща с популярните футболисти Стивън Джерард, Франк Лампард и Тио Уолкът; запознава се с английксия комик Джими Кар, изнася пламенни, мотивационни слова пред широка аудитория, написва книга, скача с парашут и бънджи, свири пред многобройна публика… и прочие, и прочие.

Най-уникалното, което постига Стивън обаче, е че успява да събере огромна сума пари за благотворителност. За по-малко от седмица, момчето постига целта си, а сумата е повече от 1 млн. паунда! Това придава огромен смисъл в краткия живот на Стивън и му помага спокойно да поеме по пътя към… смъртта. Парите са предназначени за организация Teenage Cancer Trust, която поема грижата за младежите, болни от рак.

Към момента, Стивън е в болница. В последния си пост във фейсбук, момчето пише, че е в тежко състояние, но въпреки това – с още много надежда.

„ Здравейте, всички! Стивън е тук, все още е тук и все още се бори! От момента, в който разбрах, че съм болен от рак, съм реалист за онова, което ме очаква… Но въпреки това, аз все още съм тук, тук съм! // Битката се понася трудно – и физически, и психически съм на края на силите си, но същ щастлив за това, че ми давате толкова много любов и подкрепа!………” 

Това е само част от написаното от Стивън в социалната мрежа.

Моля споделете тази трогателна история с близките и приятелите си! Нека примерът на този тих съвременен герой да достигне до повече хора! Благодарим Ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top