Search
Филтрирай по...

Стоп на задържането на течности и отоците с Диуретик Формула!

едема

 

 

Подпухнало лице, окръглено коремче, подути ръце и крака… Познато ви е, нали? Става въпрос за задържането на вода – състояние, известно като едема, което освен неестетично, е възможно да бъде симптом на заболяване. Задържането на течности може да се дължи на високо кръвно налягане, застойна сърдечно-съдови проблеми, хормонални или чернодробни смущения, бъбречни болести, запек, ниски нива на албумина и др.

 

Често задържането на вода е следствие от високите нива на токсини, които се натрупват и затрудняват дейността на пречистващите системи в тялото. Една от най-важните системи за елиминиране на токсичните продукти е отделителната система начело с бъбреците. Някои лоши навици, като преяждането, прекомерната консумация на белтъчини, солено, люто и пържено, както и злоупотребата с кофеин и алкохол натоварват отделителната система и й пречат да изпълнява правилно функциите си. В резултат се стига до различни здравословни проблеми, целулит, покачване на теглото и сериозен дискомфорт през деня.

 

За да разрешите проблема с излишните течности, много специалисти биха препоръчали прием на повече вода с цел избягване на дехидратацията, по-малко сол и допълнителен прием на продукт с диуретично действие. Всичко до тук добре, с уточнението, че много от диуретиците са синтетични, имат нежелани странични ефекти и дори могат да бъдат опасни за здравето. Затова е най-добре да се доверите на билките с доказан и проверен във времето ефект срещу задържането на течности.

 

Диуретик формула: билковият диуретик с най-нежно действие!

 

Диуретик формула е естествен фитопрепарат, съчетаващ лечебните ползи на  пет клинично проучени билки – мечо грозде, глухарче, хвойна, магданоз и червена боровинка. Притежава отводняващо, противооточно, очистващо и антимикробно действие.

 

Диуретик формула елиминира излишната вода и соли от тъканите, спомага за изхвърляне на токсичните отпадъци от метаболизма, улеснява уриноотделянето и предпазва органите на отделителната система от възпаление и инфекция. Стимулира дейността на бъбреците и намалява подуването, подпухването и отоците по тялото. Допринася за повече лекота и намалява болките и дискомфорта в засегнатите участъци.

 

Билковите екстракти в Диуретик Формула са прецизно стандартизирани до точно определени количества на активните вещества с цел безопасност и постигане на максимален ефект.

 

Мечо грозде (Arctostaphylosuvaursi), екстракт от листата 4:1 (10%арбутин) – 100 мг. Старо и изпитано диуретично средство за профилактика и лечение на уринарни инфекции – цистити, уретрити, пиелонефрити. В състава му влизат  хидрохинони (арбутин), танини (галати и елагитанини), флавоноиди (изокверцетин), урсолова киселина, етерично масло и смола. Урсоловата киселина и изокверцетинът имат безопасно и супер ефективно диуретично действие. Арбутинът е гликозид на хидрохинона – фенолно съединение с антисептично, диуретично, антимикробно и противовъзпалително действие. След резорбция хидролизира до активния хидрохинон. Предимството на този екстракт, съдържащ се в продукта на Natural Factors е неговата стандартиирана до арбутин форма. В същото време екстрактът е източник и на останалите компоненти на листата от мечо грозде, без които арбутинът би се разпаднал от бактериите в червата, което би намалило ефекта.

 

Глухарче (Taraxacumofficinale), екстракт от листата 4:1 – 50 мг. Класическа „детокс“-билка от най-стари времена. Листата на глухарчето са богати на соли, особено на калий (до 4%) и магнезий. Това го прави особено полезно при терапия с диуретици, когато организмът губи от своите минерали, в резултат от което дейността на сърцето и мускулите се затруднява. Глухарчето е билка, богата на витамините С, B1 и A, на тритерпеноиди, флавоноиди и др., което го прави чудесен източник на полезни вещества. Френското име на глухарчето – pissenlit, буквално означава „намокри-легло“, но реалният му ефект, разбира се, не е толкова драстичен. Извежда от организма балансирани количества вода, соли и токсини, без да предизвиква обезводняване.

 

Хвойна (Juniperus communis), екстракт от галбулите 4:1 (2% етерично масло) – 25 мг. Етеричното масло от „плодчетата“ (ботанически правилният термин е галбули) на хвойната е богато на монотерпени като пинен, лимонен, камфен и други, от които най-активен е терпинен-4-ол, известен с диуретичното си и антимикробно действие. Екстрактът от хвойна разтваря и изчиства от организма песъчинки и камъчета, заседнали в пикочните пътища и въздейства заздравяващо на увредения епител на бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища.

 

Червена боровинка(Vaccinium macrocarpon), сух екстракт от плодовете 18:1 – 25 мг. Утвърдено средство за третиране на уринарни инфекции и широко използвано в Европа и САЩ. Намиращите се в плодовете на червената боровинка полифенолни съединения – проантоцианидини (PACs), намаляват закрепването на патогенните микроорганизми към съдовата стена на отделителните органи и така засилват елиминирането им от организма. Добър иточник на витамини като  C, E и K.

 

Магданоз (Petroselinum crispum), корен – 100 мг. Използва се не само заради вкусовите му качества, а и заради свойството му да засилва диурезата, без да позволява солта да се реабсорбира от бъбреците. В сравнение с  листата, в корените му се съдържа повече етерично масло, както и полиацетиленови алкохоли с антимикробно и противовъзпалително действие. Помага за разтварянето на камъните и конкрементите в уринарните пътища, и намалява риска от инфекция. Укрепва черния дроб и активира някои от ензимите, участващи в разграждането на токсините.

 

Билковите екстракти в Диуретик формула са стандартизирани, благодарение на което този изключителен продукт се отличава с висока ефективност. Само стандартизираните екстракти* гарантират точната концентрация на активните съставки и 100% ефикасност. Всички билки в продукта имат дълга история на употреба при инфекции на пикочния мехур, камъни в бъбреците, инконтиненция и други проблеми на пикочните пътища!

 

Диуретик формула е продукт, подходящ за:

-стимулиране детоксикацията на организма

-бързо и безопасно освобождаване от задържаните течности

-премахване на тежестта и отоците

-поддържане на правилния бъбречен дренаж

-намаляване на целулита

– поддържане на оптимално тегло, в съчетание с правилен двигателен и хранителен режим.

– профилактика на уринарни инфекции

 

 

Диуретик формула е продукт на най-голямата компания за производство на хранителни и диетични добавки в Канада – Natural Factors. Natural Factors работи съвместно с традиционни лекари и натуропати, компетентни фитотерапевти и квалифицирани диетолози. Компанията притежава ферми в долината Оканаган, Британска Колумбия, Канада, където се отглеждат organic растения. Ръчната беритба на всяка една от билките и специфичната им обработка в точното време, гарантират запазване свежестта и лечебните свойства на билковите екстракти!

Вносител: Гео Нутришън ЕООД. Повече информация за Диуретик формула, можете да получите на тел: 02/9530583

 

 

3 thoughts on “Стоп на задържането на течности и отоците с Диуретик Формула!”

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,

   Може да направите поръчка онлайн ето ТУК или на телефон 02 953 05 83.

   За допълнителна информация, оставаме на Ваше разположение.

   д-р Аелита Петрова

   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top