Search
Филтрирай по...

Стресираните жени са по-непривлекателни

Финландски учени констатират: жените с високо съдържание на стресовия хормон кортизол са по-малко привлекателни за мъжете, пише Times Live. В стресово състояние фертилността е подтисната и не е изключено тази взаимовръзка да представлява сложен еволюционен механизъм, казва  Маркус Рантала, професор по биология в Университета в Турку.

Лицето на човек предава множество информация за здравето и фертилността включително. Известно е, че хората, пребиваващи постоянно в стрес, не могат  да се похвалят с крепко здраве. От друга страна, силата на имунитета на жените не влияе на тяхната сексуална привлекателност.

Рантала с колегите си ваксинирал 52 жени на възраст около 20 години срещу вируса на хепатит. След това те учените  помолили мъже 18 мъже да оценят привлекалността на жените  по снимки. Мъжете харесали най-много жените с най-нисък показател на кортизол. Имунният отговор не играел никаква рола. Най-важен е бил обемът на мастната тъкан. Прекалено хилавите и доста пълните жени се харасвали най-малко от мъжете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top