Най-малко количество плодове – средно 52 грама (колкото половин ябълка), са консумирали изследваните лица от САЩ, а най-голямо – средно 68 грама – участниците от Китай. За сметка на това пиенето на сок не е масова практика в азиатските страни, а в САЩ средното количество е 46 грама или една чашка. Слeд като са анализирали общите резултати, специалистите не са открили зависимост между консумацията на по-голямо количество плодове и понижаването на кръвното налягане. Напротив, обръщайки специално внимание на данните за участниците от Япония и Китай, изследователите са установили, че увеличената консумация на плодове повишава кръвното налягане, но промяната е едва забележима.
Начало » Суровите плодове не понижават кръвното
Суровите плодове не понижават кръвното
- Автор: Sonia
- април 16, 2013
- 10:02
- No Comments