Search
Филтрирай по...

С тези природни средства ще държите артрита под контрол!

Артрит

 

 

Възпалението на ставите води до увреждане на ставния хрущял, което причинява артрит. Засегнатите стави могат да бъдат няколко, включително и колянната. В подобна ситуация е необходимо да се направят кръвни и други изследвания, които да потвърдят диагнозата.

 

Много често в случаите на тежък артрит на коляното, се стига до една не особено приятна процедура, известна като имплантиране на изкуствена колянна става. Тази интервенция обаче, не винаги е необходима и към нея би следвало да се пристъпи единствено когато няма друг изход! Резултати от много съвременни изследвания показват, че имплантирането на изкуствена колянна става е операция, без която спокойно може да се мине в огромната част от случаите. И не само това. Специалисти от Университета в Кеймбридж предупреждават, че ендопроитезирането на коляното може да предизвика сериозни усложнения.

 

В книгата си „Реални случаи, реално лечение” („Real Cause, Real Cure”), д-р Якоб Тейтелбаум отбелязва, че природните терапии за лечение и профилактика на артрит са също толкова ефективни, колкото лекарствата с рецепта. Според д-р Тейтелбаум, природното лечение може да доведе до трайни резултати, които значително подобряват качеството на живот на пациентите.

 

Кои са добавките, които доказано действат срещу артрит?

Според д-р Якоб Тейтелбаум, има няколко природни продукти, които могат да бъдат много полезни за пациентите с артрит. Те са глюкозамин сулфат, МСМ, хондроитин сулфат, екстракт от босвелия, екстракт от череша, екстракт от кора на бяла върба и куркумин.

Според д-р Тейтелбаум горе изброените компоненти действат противовъзпалително, поддържат нормалното състояние на хрущялите, смазват ставите и повишават еластичността на връзките!

Възстановяване на хрущяла

 

Глюкозамин сулфат. Като естествен компонент в състава на хрущялите, глюкозамин сулфат лекува ставите, възстановявайки загубения хрущял. Използва се основно за потискане на сссимптомите при артрит, но може да бъде също толкова ефективен и когато се приема от спортисти с цел намаляване на дискомфорта в ставите.

 

 

Метилсулфанилметан (МSМ). Естествен източник на органична сяра със силно противовъзпалително действие по отношение на артрита. Взема участие в образуването на колаген и хрушял, и инхибира възпалителните процеси в ставите. Сам по себе си, MSMнамалява възпалението и болката, и облекчава общите симптоми при артрит. Приемът му обаче, е още по-ефективен, когато е съчетан с глюкозамин. МSM е от изключително значение за образуването на кератин, еластин и колаген, които подобряват гъвкавостта на костите, ставите, мускулите, кожата, косата, ноктите.

 

 

Хондроитин сулфат. Важен гликозаминогликан (GAG),който оказва впечатляващо въздействие върху ставния хрущял. Поддържа целостта и еластичността на хрущяла. Хубаво е да се приема в съчетание с глюкозамин сулфат. За да бъде лесно усвоим обаче, хондроитин сулфатът, който приемате трябва да бъде с ниско молекулно тегло.

 

 

Облекчаване на болката

 

Екстракт от босвелия. Проучванията доказват, че приемът на екстракт от босвелия намалява болките при артрит с цели 90%! Търсете екстракт, стандартизиран до 65% босвелиеви киселини!

 

Екстракт от череша. Този богат на антиоксиданти екстракт, осигурява значително облекчение на болката у пациенти с артрит. Препоръчва се срещу симптомите на подагра, която също е тип артрит и се развива заради натрупването на кристали на пикочната киселина в ставите. Тези кристали причиняват силна болка по време на движение. Възпалението при подагра се проявява чрез подуване и болезненост дори при незначителен допир.

 

 

Екстракт от куркума.Има мощно противовъзпалително действие. Куркуминът, открит в състава на куркумата, е много активен антиоксидант, който се справя отлично със свободните радикали в организма! Търсете екстракт от корен, стандартизиран до 95% куркуминоиди.

 

 

Екстракт от кора на бяла върба. Активната съставка в кората на бялата върба е т. нар. салицин, чието действие наподобява това на аспирина. Салицинът притежава обезболяващо и противовъзпалително действие, а приемът му е подходящ при редица болезнени състояния, включително артрит. Търсете екстракт от кора на бяла върба, стандартизиран до 15% салицин!

 

 

А колагенът?

 

Колагенът е от съществено значение за нормалното състояние на костите, ставите, мускулите и кожата. Клинчните изследвания показват, че повече от 90 на 100 от колагена, синтезиран в тялото е тип I и III. Но когато става въпрос за здравето на ставите, колаген тип II заема първото място!

С възрастта естественият синтез на колаген в тялото намалява, колагеновите влакна също губят влажността и гъвкавата си текстура, и се втвърдяват. Съвременните проучвания са категорични, че състоящият се от 18 аминокиселини колаген тип II поддържа в много добро състояние ставите и хрущяла! Допълнителният прием на колаген тип II се препоръчва на всички, които страдат от костно-ставни проблеми, включително артрит!

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top