Search
Филтрирай по...

Ултимат 3-6-9: Съвършено здрави!

 

Есенциални мастни киселини

 

Есенциалните мастни киселини (EFA) са особено важни за здравето ни. Те са необходими както за изграждането и регенерацията на клетките, така и за производството на голяма група активни вещества, известни като простагландини. Играят особено важна роля за правилното развитие и функциониране на нервната и сърдечно-съдова системи.

 

 

Наричат ги есенциални, тъй като тяхната консумация е от изключителна важност за човешкото здраве- те не се произвеждат от организма. Ако организмът не разполага с необходимото количество, шансовете за развитие на множество хронични заболявания, се увеличават значително. Тези елементи могат да се набавят, посредством хранителни добавки, което ги прави точно толкова важни, колкото са и витамините за организма.

 

 

 

Омега-3 и Омега-6 са основните в групата на мастните киселини. По-важните форми на Омега-3 са алфа-линоленова (ALA), ейкозапентаенова (EPA) и  докозахексаенова киселина (DHA). Организмът е способен да преобразува част от алфа-линоленовата киселина в ейкозапентаенова и докозахексаенова, но при доста хора този процес е нарушен. Затова приемът на растителни масла,  например ленено, не е достатъчен, тъй като при тях нивата на ALA са високи, но не съдържат EPA и ДHА.С консумацията на рибени масла обаче, ЕРА И ДНА биха могли да бъдат приемани директно.

 

 

По-важната форма на Омега-6 е гама-линоленова киселина. Тя може да бъде намерена в повечето ядки и масла. Изключително важна е за много от функциите на организма.Различни хранителни, външни или метаболитни фактори могат да спрат превръщането на линоленова в гама-линоленова киселина, затова допълнителният й прием е изключително важен.

 

 

Омега-9 мастните киселини като олеинова киселина не се считат за есенциални, тъй като се произвеждат естествено от организма, но те все пак играят важна роля за сърдечно-съдовата система. Продуктът Ултимат Омега-3-6-9 представлява балансирана формула от 3,6,9-мастните киселини, добити от най висококачествени масла.

 

 

Как действат есенциалните мастни киселини?

 

 

Омега-3 и Омега-6 се превръщат от ейкозаноиди (хормони) в организма в простагландини, левкотриени и тромбоксани. Тъй като Омега-3 и Омега-6 се конкурират за едни и същи метаболитни ензими, за тялото е важно да получава балансирано съотношение между двете есенциални мастни киселини. Такова съотношение варира от 1:1, респективно до 4:1 в полза на Омега-6. Все пак, съвременните хранителни навици на обществото лишават организма от този баланс и това може да доведе до прекомерно съсирване на кръвта и различни по вид и интензитет възпалителни процеси в организма. Обикновено такива са провокирани от прекомерната консумация на транс-мазнини. Това, което ги прави толкова вредни е свръх-обработката, през която минават продуктите, по време на производствения процес.  Ако ежедневно допълваме менюто си с правилно съотношение Омега-3, 6 и 9 мастни киселини, ще постигнем желания здравословен за организма баланс.

 

 

Есенциални мастни киселини

 

 

Чисти, балансирани есенциални мастни киселини

 

 

1 капсула Ултимат 3-6-9 от 400 mg доставя комбинация от ленено масло, масло от пореч и от дива риба. Маслото от дива риба е извлечено от аншоа и сардиния, доставящи 120 mg ейкозапентаенова киселина и 80 mg докозахексаенова. Изборът на аншоа и сардиния не е случаен- те съдържат много високи нива на есенциални мастни киселини и изключително ниски-на замърсители от типа на меркурий. Рибеното масло е молекулярно дестилирано и ултра пречистено, като са спазени всички стандарти за качество. Лененото масло е сертифицирано органик, с високо ниво на лигнани, като съдържа около 60% алфа-линоленова киселина на капсула (200 mg). Също така, доставя  60 mg олеинова киселина и фитонутриенти, носещи изключителни здравни ползи. Семената от растението пореч (Borago officinalis) съдържат около 22% гама-линоленова киселина, това е максималното количество, което може да бъде намерено в маслодайно растение. Всяка капсула съдържа 75 mg гама-линоленова киселина. Маслото от пореч също така осигурява 55 mg олеинова киселина. За да се предотврати оксидацията на капсулите,  са добавени натурални консервиращи съставки и витамин Е.

 

 

Ползите, които Ултимат 3-6-9 предоставя:

 

 

-Поддържа правилното развитие на мозъчната и зрителна дейност

 

 

-Подпомага познавателните функции и настроението

 

 

-Намалява нивата на триглицериди и холестерол

 

 

-Редуцира възпалителните процеси

 

 

-Заздравява кожата

 

 

-Подобрява имунитета и намалява риска от ракови образувания

 

 

Подобряване на мозъчната функция:

 

 

Изключително много от болестите и уврежданията на мозъка са свързани с липсата на ЕРА и ДНА. Това включва депресивни състояния, биполярни заболявания, Алцхаймер, деменции, агресивни състояния, шизофрения, проблеми със запаметяването, дислексия или хиперактивност. Проучвания доказват, че приемането на допълнително количество ДНА намалява риска от първоначалното развитие на такива заболявания и драстично подобрява състоянието при вече налични такива. Омега-3 мастни киселини е добре да се приемат като допълваща терапия при тежки депресивни състояния, като в завишени количества изземват функцията на лечението с  антидепресанти.

 

 

Поддържане на сърдечно-съдовата система:

 

 

Омега-3 вече често се препоръчват на пациенти с установени сърдечни нарушения в миналото. Те са най-добрият начин за балансиране на кръвното налягане, триглицеридите и нивата на холестерол в кръвта. Приемът им е препоръчителен при аритмия и наличие на  артериална плака.

 

 

За хора с претърпян инфаркт, Омега -3 са от жизненоважно значение. Проведено е клинично изследване в Италия, включващо 11 324 пациенти с претърпян инфаркт. Те приемали по 1000 mg  Омега-3 дневно. Резултати след прием от 3 месеца сочат с 45% по-ниска смъртност, причинена от сърдечно-съдови заболявания в сравнение с предишни периоди, а смъртността като цяло е намаляла с цели 20%!

 

 

Контролирано клинично проучване следило състоянието на 18 000 пациенти с повишени нива на холестерола в продължение на 5 години. На тези от тях, на които давали по 1800 mg Омега-3 дневно, тези нива били драстично понижени.

 

 

Подобрява състоянието при възпаления и ревматоиден артрит:

 

 

Наскоро проведени, епидемиологични и плацебо-контролирани изследвания изследвания тестват рибеното масло при различни видове възпалителни процеси и автоимунни заболявания, включително и ревматоиден артрит. Те доказват, че рибените масла дават изключителни ползи, включително подобряване на състоянието и понижен прием на противовъзпалителни медикаменти.

 

 

Мета-анализ от общо  17 контролирани изследвания преценяват болкоуспокояващия ефект на Омега-3 при пациенти с ревматоиден артрит или ставни болки, дължащи се на дадени възпалителни процеси. След прием от 3- 4 месеца, при пациентите се отчита понижено усещане за ставни болки и забележително по-кратък период  на схващания.

 

 

Благоприятства състоянието на кожата:

 

 

Двойно сляпо изследване е проведено в Европа върху 83 пациенти, хоспитализирани поради хроничен псоиазис. След 14-дневен период на прием на добавки с Омега-3 ЕРА и ДНА от една група и на Омега-6 –от друга група, от пациентите, премали Омега-3, 37% заявили намаляване на размера и интензивността на лезиите, и то с повече от 50%. Колкото до групата, приемала Омега-6, при 23% се наблюдавало до 50% намаляване на симптомите.

 

 

Мета-анализ от 26 клинични проучвания, включващ 1 207 пациенти с екзема, открило, че гама-линоленовата киселина предлага изключителни ползи по отношение на заболяването. Сърбежите, лющенето и зачервяването са значително намалели след прием на въпросната съставка за период от 4 до 8 седмици.

 

 

Друго двойно-сляпо контролирано изследване установи, че приемът на 5.4 g ДНА дневно, води до драстично подобряване на състоянието при екзема.

 

 

Дозировка:

 

Приемат се по 3 софтгел капсули, 2 пъти дневно или както препоръчва вашия лекар.

 

Бременност и кърмене:

 

Приемът на продукта не е подходящ за бременни и кърмещи.
Прием от деца:

 

Препоръчителната дозировка е ½ до ¼ от тази за възрастни

 

 

Взаимодействие с други лекарствени продукти:

 

ЕFА може да доведе до разреждане на кръвта и да окаже антитромбицитен ефект, при приема на определени медикаменти. При прием на антикоагуланти или медикаменти за разреждане на кръвта, пациентите предварително трябва да се консултират със своя лекар. За болните от диабет също е препоръчителна такава консултация.

 

Противопоказания:

 

Да не се приема преди и след операции. Приемът да се възобнови само според лекарско предписание!

 

 

Дневната консумация на Ултимат-3-6-9  е изключително важна за поддържането на здрави стави, сърдечно-съдова и нервна система, чиста кожа и като превенция от развитие на множество автоимунни заболявания.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top