Search
Филтрирай по...

Умора и понижено либидо? Вземете екстракт от мака!

Мака
Екстрактът от мака повишава тонуса и има ползи за либидото

Един от най-големите феномени в природата е приспособяването на растенията към средата на обитание. Техните лечебни свойства зависят основно от географското местоположение, климата и почвата. В случая Мака е сред най-интересните примери за влиянието на средата.

Мака произхожда от Перу и Боливия, където надморската височина е между 11 и 14 хиляди метра, над дървесния пояс и точно под пояса на постоянния сняг, и е най-високо растящото ядливо растение. Тъй като постоянно е изложено на големи температурни амплитуди, висока влажност, чести слани и други стресови фактори, има уникален състав!

Мака се използва като лечебна храна за повишаване на енергията, плодовитостта и издръжливостта от местното население в Перу от хилядолетия, което доказва нейната безопасност. Именно в корена й се съдържат най-ценните биологично активни вещества, на които дължи терапевтичното си действие.

Растението има горчив вкус и различна степен на сладост. Отличава се с необичаен аромат, вариращ в зависимост от условията на средата. Различават се три основни вида:

  • жълта мака – около 60% от цялата реколта на мака в Перу. Тя е най-често използваната и най-добре изследваната. Повишава енергията, увеличава концентрацията и балансира хормоните.
  • червена мака – около 25% от годишния добив на мака. Има най-сладък вкус и най-високи нива на фитохимикали. Счита се за най-ефективния вид мака за жените, тъй като има балансиращ хормоните ефект и полезно въздействие върху костите.
  • черна мака – най-рядко срещаният – представлява около 15% от годишния добив. Тя е най-ефективна за мъжете, особено за изграждане на мускулите, издръжливостта, концентрацията и либидото.

Хранителен състав

Изсушената мака на прах е богата на хранителни вещества, особено на минералите калций, магнезий, цинк и калий. Освен това съдържа около 13-16% протеини и е богата на есенциални аминокиселини, фибри, въглехидрати, свободни мастни киселини, алкиламиди и стероли. Източник е на глюкозинолати, които подпомагат хормоналния баланс. Маката съдържа и специфични алкалоиди, които участват в контролните механизми в хипоталамуса, хипофизата, надбъбречните жлези и други ендокринни органи. Голяма част от адаптогенните свойства на мака се дължат на тези вещества.

Мака на прах

Безопасен афродизиак

Една от най-популярните ползи на маката е способността й да увеличава сексуалното желание при двата пола. Клиничните изследвания потвърждават тези свойства. При мъжете не въздейства директно върху нивата на тестостерон, но повлиява цялата ендокринна система, подобрява настроението, енергийните нива и издръжливостта. Растението влияе положително и на жените. Изследване на жени в постменопауза установило, че екстрактът от мака намалява нервната възбудимост и депресията, и помага при сексуална дисфункция.

Мощен адаптоген

Възстановява жизнеността, повишава енергийните нива, подобрява физическата и ментална изява, предотвратява негативните ефекти от стреса.

Тоник за сърдечно-съдовата система

Едно от важните открития при изследването на местното население била способността на маката да понижава кръвното налягане. Двойно-сляпо изследване върху мъже показало, че мака понижава систолното и диастолното налягане след 12 седмици прием под формата на екстракт. Друго изследване върху жени в постменопауза също потвърдило този й ефект.

Препоръчителната дневна доза екстракт от корен на мака е между 1500 и 3000 mg веднъж или два пъти дневно. В по-високи дози, може да се включи в лечението на тежки заболявания.

Препоръчваме Ви патентования екстракт от органично отгледана в Перуанските Анди мака – MacaRich®, комбиниран с екстракт от корейски женшен! Тази изцяло натурална формула на Natural Factors, Canada проявява мощни адаптогенни свойства – спомага за безпроблемното преодоляване на стреса, приспособяването на организма към неблагоприятни условия и намаляване на умората. Насърчава възстановяването на желанието за секс при двата пола и проявява хормонорегулиращо действие. Патентованият екстракт има висока степен на ефективност! Запознайте се по-подробно с ползите на продукта сега!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top