Search
Филтрирай по...

Учени Определиха Най-Полезните Продукти за Детоксикация на Организма

Ежедневно организмът преработва огромно количество храна, за да я превърне в калории. Но не всички продукти се храносмилат лесно и усвояват напълно. Част от веществата се задържат в организма и се натрупват под формата на токсини.  Има продукти, които пречистват организма. Учени от Великобритания са съставили списък на тези продукти, съобщава Natural News.

  1. Чесън. Употребата му стимулира секрецията в организма на сяра и биологично активен селен – това са двата най-важни компонента на детоксикацията. Чесънът съдържа и 39 противогъбични, антибактериални и противовирусни съставки, които ефикасно отстраняват токсините и последствията от тях.
  2. Зелени храни. Зеле, спанак, люцерна, копър и магданоз са изключително важни за почистването на храносмилателната система. Те са богати на хлорофил – вещество, което спира размножаването на бактериите в организма и извежда токсините
  3. Цитрусови плодове. Ако всеки ден пиете чаша прясно изцеден портокалов сок, организмът ще ви каже едно голямо “Благодаря”!
  4. Зеленчуци. За най-пълно очистване на организма медиците препоръчват редовната употреба на: броколи, лук, брюкселско зеле, аспержи, артишок, моркови, цвекло.
  5. Морски зеленчуци и водорасли. Морското зеле и други водни зеленчуци съдържат големи количества спирулина и хлореа, които са мощни средства за очистване на организма от шлаките.

Прочетете още:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top