Около 80 % от шампанското се приготвя от два сорта черно грозде – пино ноар и пино мьоние, комбинирани с бял сорт шардоне. Екипът на проф. Спенсър констатирал драстично подобрение на пространствената памет след консумация на шампанско. Тази памет ни помага да разпознаваме околната среда и да намираме пътя до дома. Учените давали на опитни плъхове шампанско, примесено в храната им в продължение на шест седмици и констатирали 200 процентно увеличение на протеините, играещи важна роля в определянето на ефективната памет. Това станало само след 6 седмици прием. При хората този процес ще отнеме три години, предполагат учените.
Начало » Фенолната киселина в шампанското подобрява паметта
Фенолната киселина в шампанското подобрява паметта
- Автор: Sonia
- май 7, 2013
- 10:02
- No Comments