Search
Филтрирай по...

Хамбургерите са виновни за мъжкото безплодие

Хамбургерите са виновни за мъжкото безплодиеПрекаленото пристрастяване към фаст фуда погубва не само талията, но и възможността да имате… деца. Това засяга най-вече мъжете, предупреждават американски учени. Особено зле влияят на репродуктивната система хамбургерите и пържените картофки. Именно те съдържат най-много опасни за здравето наситени киселини.

Сп. Human Reproduction публикува изследване за взаимовръзката между храненето и репродуктивното здраве. В него са участвали мъже, които са посещавали Клиниката за анализи на раждаемостта в САЩ. Специалистите разглеждали най-различни фактори, които влияят на  качеството на спермата – алкохол, пушене, стрес, генетика. И са се произнесли, че ключов фактор за жизнеспособността на сперматозоидите е храненето. Те изброяват и най-полезните продукти, за мъжа, който планира да стане баща: риба (ненаситени мастни киселини), морски дарове (цинк, белтъчини), растителни масла (витамн Е).

Най-вредни са наситените мастни киселини от бързите храни. При мъже наблягащи на тези храни спермата е с 43% , а концентрацията на сперматозоиди с 38% по-малко в сравнение с мъжете, които се хранят правилно, съобщава BBC Health.

Прочетете още:

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top