Search
Филтрирай по...

Хлорела – зеленото чудо на океана!

супер храни, зелени храни

 

 

Хлорела – едноклетъчното зелено водорасло с микроскопични размери, обитаващо световния океан в продължение на над два милиона години, може да помогне в борбата със сърдечните заболявания, които през последните няколко десетилетия се превръщат във все по-голям бич за човечеството. Това сочи едно от последните изследвания, проведени върху действието на хлорела.

 

 

 

Изследователите провеждат двойно-сляпо, рандомизирано, плацебо-контролирано проучване върху 63 пациенти доброволци, с умерено високи нива на триглицеридите и холестерола. Високите холестеролни концентрации и натрупвания на LDL-холестерола са сред главните фактори, обуславящи появата и развитието на сърдечни заболявания. В рамките на един месец, половината от пациентите получават по пет грама хлорела веднъж дневно а другата половина – плацебо.

 

 

 

При контролното изследване се установява, че доброволците приемали хлорела под формата на хранителна добавка, имат значителни промени в нивата на общия холестерол.

 

 

 

В края на своята оценка на експеримента, учените заключават: „Ежедневната консумация на хлорела под формата на хранителна добавка повлиява положително здравословното състояние, намалявайки рисковите фактори, свързани със серумните липиди и най-вече с нивата на триглицериди и холестерол в кръвта, при пациенти с умерено завишени стойности на последните“.

 

 

 

Хлорела е един от най-древните организми на земята и според изследванията, съществува от минимум 540 млн години! През вековете и хилядолетията, хлорела е оцеляла въпреки климатичните катаклизми, замърсяването и други фактори. Хлорелата е източник на редица важни хранителни вещства, сред които желязо, витамин В12, протеини, бета-каротин и др.

 

Зеленото, едноклетъчно водорасло съдържа най-големите концентрации на хлорофил в света. Хлорофилът играе ролята на кръвта на зелените растения. Чрез процеса на фотосинтеза, той им помага да трансформират слънчевата светлина в енергия. Хлорофилът има много ползи за човешкото здраве. Той притежава мощно детоксикационно действие, тъй като освобождава тялото от натрупаните токсини. Хлорофилът предпазва организма от натрупаните токсини, от лъчения и радиация, и спомага за извеждането на различни замърсители от черния дроб. Съставът на хлорофила е подобен на хемоглобина – протеинът в червените кръвни телца, който пренася кислород до органите в тялото.

 

 

 

Благодарение на растежния си фактор – CGF, хлорелата подпомага процеса на регенерация на тъканите и клетките. В състава й влизат вещества, които предпазват от развитие на дегенеративни заболявания, включително Паркинсон, болест на Алцхаймер, множествена склероза и др. Нуклеиновите киселини в състава на хлорела пък, удължават продължителността на живота и забавят процесите на стареене.

 

 

Освен всичко останало, хлорелата балансира Ph в организма. Лошото хранене е основната причина за дисбаланс в стойностите на Ph. Прекомерната консумация на преработени храни, включително т. нар. fast food, газирани сладки напитки, изделия от бяло брашно и др., провокира образуването на киселинна среда в организма. Киселинната среда е причина за развитието на редица заболявания и води до лош дъх, умора, депресия и др.

 

 

 

Хората, които имат храносмилателни проблеми също могат да приемат хлорела. Тя е източник на храносмилателни ензими, които подпомагат усвояването на вещества от храната и противодействат при запек.

 

 

 

Невероятните имуностимулиращи свойства на хлорелата, я превръщат в едно от най-ефикасните природни лекарства за подсилване на естествените защитни сили на организма. Приемът на хлорела през студените месеци от годината, е особено препоръчителен за хора, които често страдат от грип и настинка.

 

 

Revita Ви препоръчва: Хлорела на американския бранд Nature’s Way. Продуктът е източник на чиста, натурална хлорела. 1 доза (3 капсули), е източник на 815 mcg желязо.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top