Search
Филтрирай по...

Чували ли сте за съществуването на… синдрома на липсата на отпуска?

С течение на времето, работохолиците започват все повече да пренебрегват нуждата от качествена почивка. Броят на тези хора е огромен и поради тази причина в медицинските среди вече съществува понятието „Синдром на липсата на отпуска“ (Vacation Deprivation Syndrome).

Синдром на липсата на отпуска“ (Vacation Deprivation Syndrome).Пренатоварването и липсата на добра почивка могат да предизвикат редица заболявания, поради непрекъснатите и ежедневни високи нива на стрес. Всичко това, според американски психолози, е равнозначно на натравяне на организма в буквалния смисъл на думата.

Бъдейки под постоянната обсада на какви ли не токсични вещества и състояния на преумора, организмът най-накрая се предава. Подобен ритъм често провокира появата на ракови заболявания, сърдечни пристъпи, инсулти и др.

Американско изследване, проведено в САЩ, категорично потвърждава факта, че работохолиците и хората, които не умеят да си почиват качествено, живеят сравнително по-кратко в сравнение с останалите.

Според специалните данни, изнесени от Американското психосоматично общество, годишната отпуска трябва да бъде за период не по-малко от поне 14 дни, и то без прекъсване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top