Search
Филтрирай по...

Ябълките – супер полезни в периода на бременността

Ябълките - супер полезни в периода на бременносттаСпоред американски имунолози, цитирани от Ройтерс, консумацията на ябълки по време на бременност значително намалява риска от развитието на астма и алергии у децата.

Заключението е направено на базата както на анализирани данни за над 1000 деца, на възраст до 5 години, така и по отношение режима на хранене на техните майки през време на бременността.

Специалистите установили, че децата на жените, които ежедневно хапвали поне по една ябълка, рзвиват алергии с около 37% по-малко и астма – с 46% по-малко.

Благотворното въздействие на ябълките се дължи на съдържащите се в тях флавоноиди и други антиоксиданти, смятат имунолозите и допълват още, че една ябълка на ден е напълно достатъчна, за да се постигне силен ефект.

Бременните жени се нуждаят от хранителен режим, в който най-голямо присъствие имат плодовете и зеленчуците. През този период е препоръчително да не се прекалява с консумацията на ядки, за да не се провокира развитието на алергични реакции у детето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top