×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Хипертония

 

 

Цвеклото е изключително ценен зеленчук и суперхрана, която прелива от витамини и минерали. Обикновено в кулинарията, както и в производството на билкови екстракти, се използва коренът на цвеклото.

 

Тъй като ярко червеният корен има особен вкус, а под формата на екстракт е слабо познат, повечето хора не го включват често в диетата си. Ако и вие сте от тях, е редно да знаете, че това е огромна загуба за вашето здраве...

 

Хранителен състав: фибри, протеини, витамин А, калций, витамин С, желязо, фолиева киселина, манган, тиамин, рибофлавин, витамин В-6, пантотенова киселина, холин, бетаин, магнезий, фосфор, калий, цинк, мед, селен, алфа-липоева киселина и др.

 

Предлагаме ви да разберете кои са най-големите предимства на екстрактът от цвекло и да разберете защо трябва да го включите към ежедневния си режим още днес!

 

Ето доказани от науката факти за това как действа екстрактът от корен на цвекло!

 

Много зеленчуци съдържат природни нитрати, но цвеклото е първенец сред тях. Когато приемате екстракт от корен на червено цвекло, тялото ви превръща природните нитрати в азотен оксид, който отпуска мускулите в стените на кръвоносните съдове и понижава кръвното налягане.

 

Има страхотен ефект върху сърцето!

Доказано е, че приемът на екстракт от червено цвекло увеличава нивата на азотен оксид в кръвта и спомага за понижаване на кръвното налягане. Според изследвания, публикувани в Journal of Applied Physiology, екстрактът от червено цвекло (корен) облекчава симптомите при различни сърдечно-съдови заболявания, включително периферна артериална болест, която причинява намален приток на кръв в долните крайници и болка по време на ходене.

Според изследвания, публикувани в издание Hypertension, приемът на 3000 mg екстракт от червено цвекло при пациенти с хипертония, и води до значително понижение в кръвното налягане само час след това.

 

Дава физическа сила и повече енергия!

Много изследвания показват, че екстрактът от червено цвекло (корен) значително увеличава физическата сила и издръжливост, и подобрява спортните постижения. Тъй като повишава производството на азотен оксид в мускулите, червеното цвекло увеличава и притока на кръв, и същевременно оптимизира нивата на кислород в организма. Проучване, публикувано в престижното издание Nutrients през февруари 2014 г., съобщава, че плувците, които са приемали екстракт от червено цвекло са имали значително по-добри постижения. Друго проучване, изнесено в изданието Medicine and Science in Sports and Exercise през юни 2011 г., установява, че след 3-месечен прием на екстракт от корен на червено цвекло, велосипедисти по време на състезание са подобрили резултатите си с близо 3%.

 

Силно препоръчителен и за диабетиците, тъй като регулира нивата на инсулина!

Естествените антиоксиданти в състава на червеното цвекло, известни като бетаини влияят отлично на кръвната захар. Многократни изследвания показват, че сокът от цвекло значително понижава нивата на кръвната захар, както и че пациентите с диабет, които приемат екстракта или големи количества от прясно изцедения сок, се чувстват много по-добре в сравнение с времето, през което не консумират червено цвекло.

Алфа-липоевата киселина, която присъства в изобилни количества в корена на червеното цвекло спомага за понижаване на глюкозата, подобряване на инсулиновата чувствителност и намаляване на оксидативния стрес у пациенти с диабет.

 

Намалява риска от деменция и облекчава симптомите, когато болестта вече е факт!

Изследователи от Wake Forest University установяват, че екстрактът от червено цвекло подобрява притока на кислород към мозъка и забавя развитието на деменция или леко облекчава симптомите при вече настъпила такава.

Известно е, че когато притокът на кръв към определени области на мозъка започне да намалява с възрастта, се стига до значителен спад в познавателната способност, при което рискът от деменция се увеличава.

 

Подобрява храносмилането и улеснява изхождането

Поради високото си съдържание на фибри, червеното цвекло насърчава редовното изхождане и облекчава състоянието при запек.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.