Search
Филтрирай по...

3 ефективни добавки за профилактика на рака на гърдата

 

 

Известно е, че хранителните добавки не лекуват болести. Става ли дума за профилактика  обаче, нещата стоят по друг начин. Редица изследвания показват, че някои добавки могат да имат ефект върху здравето на женските гърди, дори да предпазят от развитие на злокачествени клетки. По-долу са синтезирани някои от по-интересните изследвания.

 

 Гъби. Специалистите в областта на онкологията държат под око редица гъби. Според редица експерименти, гъбата мешима изглежда „проявява афинитет“ към запазване на здравето на тъканта на женските гърди, същевременно стимулирайки мощно цялостния имунитет. Изследванията твърдят, че в определени случаи тези гъби биха могли да имат профилактични свойства срещу развитие на рак на гърдата. Освен мешима, като много полезни за превенция се сочат още т.нар. пуешка опашка (Trametis Versicolor), червена рейши и майтаке. Има сведения, че съставките които те съдържат, противодействат и на инфекциите с човешкия папилома вирус, който се счита за опасен поради свързването му с някои видове рак. За особено ефективна се сочи комбинацията между пуешка опашка и рейши.

 

Едно лабораторно изследване твърди, че гъбите майтаке имат доказан апоптозен ефект върху злокачествените клетки при рак на гърдата (свойство да програмират смъртта им) и че колкото по-висока е дозата, толкова този ефект е по-изразителен. Друго проучване потвърждава изводите от първото, откривайки, че определени  химични съединения в майтаке потискат развитието на някои фенотипи в туморните клетки, блокирайки и разпространяването на метастази.

 

 

Витамин D. Редица медицински проучвания твърдят, че има връзка между понижените нива на витамин D в организма и повишения риск от развитие на рак на гърдата. Едно от тях стига до извода, че жени които приемат ежедневно по 800 IU витамин D са по-малко предразположени към поява на злокачествени образувания в сравнение с тези, които консумират около и под 400 IU дневно.

 

 Куркумин. Скорошно лабораторно изследване установява че куркуминът намалява издръжливостта на раковите клетки със силата на т.нар. ABSG2 инхибитор – вид химиотерапевтично лекарство.

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top